E-MEHARI

Légende ci-dessous
E-MEHARI

MEHARI SLAVI SVOJ 50. ROĐENDAN KREIRAJUĆI “ARTCAR” SA ŽAN-ŠARL DE KASTELBAŽAKOM

50 godina nakon lansiranja Citroën Méhari-ja i 2 godine od pojave Citroën E-MEHARI-ja, ovaj 100% električni nekonformistički kabriolet sa 4 mesta i dalje je simbol odvažnosti francuskog automobila. Za ovaj rođendan, Citroën je pozvao modnog dizajnera Žan-Šarl de Kastelbažaka da dizajnira ekskluzivni Art Car E-MEHARI, snažni i hromatski, pravi grafički manifest koji slavi 50 godina slobode i 50 godina stvaranja.

Stvaranje jednog Art Car E-MEHARI
Simbol umeća življenja “made in France”

Maj 1968. označava rođenje Citroën Méhari-ja i početke Žan-Šarl de Kastelbažaka. Maj 2018. simbolizuje saradnju dva talenta pod znakom kreativne revolucije koja animira i Citroën i ovog umetnika. Prirodni i očekivani susret: Citroën, već od 1919. godine, gaji odvažnost i kreativnost, i unosi dah svežine u automobilski pejzaž. Žan-Šarl de Kastelbažak je inovativni kreator, koji, svojim kreacijama, uklanja prepreke između umetnosti i mode.

Rencontre_CL-18.021.009_747X400 (1)

OD MÉHARI-JA  DO  E-MEHARI-JA

Méhari maja 1968.: poreklo mita
Dok se mladi bore za više slobode, Citroën, 11. maja 1968. godine, otkriva model koji je ispred svog vremena: Citroën Méhari. Jednostavan, zabavan i nepretenciozan, ovaj kabriolet u pop bojama se razlikuje po svojoj plastičnoj karoseriji koja je otporna na koroziju i koja se pere mlazom vode. Njegovi ostali aduti su: velika modularnost zahvaljujući strukturi koja je otkrivena iznad središnjeg pojasa, računajući i na nivou vetrobrana koji se spušta na poklopac motora, kao i podignuta šasija koja mu pruža vozne kvalitete bez presedana.
Citroën Méhari je, tokom godina, postao pravi društveni fenomen zahvaljujući i bioskopskoj karijeri, kao i učestvovanju u nekoliko trka.
Mehari_CL-18.021.007_747X400 (1)E-MEHARI 2015. godine, saga se nastavlja
Decembra 2015. godine, Citroën otkriva Citroën E-MEHARI: 100% električni kabriolet sa 4 mesta. “It car”, simbol osoba koje su u potrazi za različitošću, koje prate dešavanja i koje vode računa o životnoj sredini. Citroën E-MEHARI predstavlja želju Citroën-a da ponudi tehnološka i drugačija vozila koja prikazuju kreativnost “na francuski način”. Sastavljen u fabrici u Renu, E-MEHARI je prvo električno vozilo sertifikovano “Origin Guaranteed France”.
U januaru 2018. godine, Citroën E-MEHARI usvaja “Hard Top” (čvrst krov), kako bi postao 100% električno vozilo koje može da se vozi po bilo kakvom vremenu, dok je unutrašnjost osmišljena tako da bude udobnija i modernija, sa “Easy Entry” pristupom i novom opremom za bezbednost.
MEHARI_CL-18.021.003_747X400

MAI A RI IN 68… E-MEHARI IN 2018!

A graphic and chromatic manifesto
More than one myth, Citroën E-MEHARI is a revolutionary model, than Jean-Charles de Castelbajac defines by a play of color, a role-play and a word game.
Its artistic approach is that of a free Art because, as a graphic manifesto with the image of a poster of May 68, to accompany the travellers towards horizons carrying projects and desire for changing the world. Its chromatic work delivers an engaging message: red for passion, the yellow for the radiation, blue like electricity and ecology.

MAIARI_CL-18.021.014_747X400 (1)