Wild Rubis

Légende ci-dessous
Wild Rubis

Luksuz na francuski način

Njegov originalni izgled kombinuje snažne linije SUV-a sa rafiniranim linijama DS-a. On je buntovan, divalj, ali i sofisticiran i prefinjen. Njegova snaga je u suprotnosti sa senzualnim linijama i atraktivnim detaljima. Ova nova i elegantna silueta je ukrašena jedinstvenim bočnim potpisom: krovni nosači naglašavaju osećaj visine i pridonose osećaju moći i pokretnosti. Oni uranjaju u karoseriju prateći oblik zadnjeg krila.

 

 

 

Hipnotički pogled

Prednja maska se stapa sa svetlima sa svetlećim diodama. Ova svetla, koja se sastoje od tri mobilna svetleća modula, okružena su pokazivačima smera na donjem delu i svetlosnim potpisom na krajevima. Ona su pravi dragulj koji daje Wild Rubis-u snažan, hipnotički i jedinstveni pogled.

 

 

 

 

Neverovatan potpis

Pozadi se po prvi put mogu videti svetla integrisana u vrata koja se podižu. Poput dragulja, staklo zadnjeg svetla je obrubljeno hromom, naglašavajući tako svetlosni potpis. U težnji za savršenstvom, suptilna igra svetlosti na DS logou stvara osećaj dubine. Vrata koja se podižu u donjem delu imaju hromiranu liniju koja integriše dvostruku izduvnu cev.

 

 

 

Koncentrat DS-a

Razrađen do najsitnijih detalja, Wild Rubis na najlepši način, otelotvoruje nasleđe DS-a iz 1955. i prefinjenost DS linije. Prepoznatljive crte DS linije su objedinjene u ovom konceptualnom vozilu. U najistaknutije spadaju: njegov hromirani bočni potpis, različito oblikovani metalni detalji, svetlosni potpis napred i nazad…

 

 

 

Hibridna plug-in tehnologija

Full-hybrid Plug-in tehnologija konceptualnog vozila Wild Rubis je potpuno u skladu sa Citroen-ovom strategijom za zaštitu životne sredine. Njegov pogonski sistem se sastoji od motora sa unutrašnjim sagorevanjem 1.6 THP sa 225 ks i elektromotora sa 70 ks koji se nalazi na zadnjoj osovini vozila. Ovaj elektromotor se napaja litijum-jonskim baterijama koje mogu da se napune na običnoj utičnici.