GTbyCitroën

Légende ci-dessous
GTbyCitroën

Dizajn

01_DesignZategnute i snažne linije

GTbyCitroën ima snažne i krajnje zategnute linije. Njegove veoma čiste bočne linije, rebraste u gornjem delu, kao i sedefasta boja karoserije ističu njegov “”mišićav”” izgled.

Agresivni izgled prednjeg dela je naglašen širokim otvorima za vazduh i horizontalno postavljenim farovima sa plavim led diodama. Retrovizori su napravljeni od ugljeničnih vlakana i oni kao da lebde kako bi što bolje sekli vazduh. Na taj način se dobija utisak da GTbyCitroën još bolje leži na putu (prianja na put).

Veliki vetrobran se, bez prekidanja linije, pruža do krova i zadnjeg veoma izduženog kraja. Preterana zategnutost linija stvaraju utisak neprekidnog kretanja vozila. Sva na ovom vozilu izražava dinamičnost i neprestano kretanje.

Aerodinamičnost

02_AérodynamismePoboljšana aerodinamika

Posebna pažnja je posvećena aerodinamici i mekoći linija GTbyCitroën, ključnim vrednostima Citroën-a, kako bi se dobilo na dinamičnosti i efikasnosti na putu; na taj način se obezbeđuje izuzetan doživljaj pri vožnji.

Osim napetih i dinamičnih linija, GTbyCitroën ima i inovativnu opremu kao što su: prednji otvori za vazduh, ravan pod ispod školjke i zadnji difuzor. Sva ova rešenja aktivno učestvuju u smanjenju otpora vazduhu, prijanjanjući vozilo na put i smanjujući otpor vazduhu.

Zahvaljujući svojim mekim linijama, originalnoj arhitekturi, upotrebi najboljih tehnoloških rešenja za zaštitu životne sredine, GTbyCitroën potpuno otelotvoruje sportski duh po Citroën-u.

Unutrašnjost

03_IntérieurNeverovatno iskustvo

Unutrašnji dizajn potvrđuje dinamičan i snažan karakter vozila GTbyCitroën. Kabina, u koju mogu da se smeste samo vozač i suvozač, predstavlja fini spoj prefinjenih, vrhunskih i precizno obrađenih materijala, i mehaničko obrađenog vozačkog mesta, koje je inspirisano svetom automobilskog sporta.

Dva trkačka sedišta, presvučena tamnom kožom, obavijaju vozača i suvozača i nude im neverovatan osećaj tokom vožnje. Obloge na vratima i na podu, koje su takođe kožne, pojačavaju sportski izgled kabine.

Kako bi zadržao maksimalnu koncentraciju, vozač raspolaže ekranom koji mu prikazuje informacije u visini glave. On ne mora da skreće pogled sa puta kako bi pročitao informacije, što doprinosi većoj bezbednosti i brzom uvidu u potrebne podatke.