Metropolis

Légende ci-dessous
Metropolis

Dizajn

01_DesignSenzualne i zategnute linije 

Svojom siluetom (koja je nezaobilazna u Kini) sa dizajnom limuzine, METROPOLIS predstavlja viziju kreativnog i sofisticiranog luksuza. Spektakularan i mišićav, njegov izgled, sa mekim i suptilnim linijama čiji se intenzitet menja sa svetlošću, otkriva velikodušne krivulje i detalje na kojima se dosta radilo.

METROPOLIS ima glatke površine, napete linije, ali i senzualne krive linije, kao i snažno istaknute detalje, poput prednjeg krila koje naglašava snagu i prefinjenost tela.

Prednji deo, kroz masku i svetla, jasno izražava snagu. Zadnji deo spaja širinu i stabilnost čuvajući pritom kompaktan oblik. Bumerang svetla daju originalni, završni dodir na zadnji deo METROPOLIS-a.

Kabina

02_HabitacleKreativni luksuz i bogatstvo izražavanja

Unutrašnji dizajn METROPOLIS-a je inspirisan lepezom i tradicionalnim gudačkim instrumentima, znakovima kulture i sofisticiranosti u Kini.

Sastavljen od preklapajućih delova, dizajn stvara efekat dobrodošlice i luksuza, jer je akcenat stavljen na bogatstvo izražavanja.

 

 

 

 

Tehnologije

03_TechnologiesAvangardne tehnologije

METROPOLIS ima hibridni pogon plug-in koji menja način rada zavisno od situacije. Električni način rada se koristi pri pokretanju vozila, u gradu, pri malim brzinama i prilikom usporavanja preko elektromotora od 55ks (40 kW) do 95 ks(70 kW).
Motor sa unutrašnjim sagorevanjem se aktivira kada se brzina stabilizuje na putu ili autoputu i kada benzinski motor V6 2,0l (272 ks) dostigne svoj optimalni učinak.

Ova dva oblika rada mogu da se kombinuju prilikom ubrzavanja kako bi pružili dodatnu snagu (funkcija Overboost) : do 460 ks sa pogonom na sva četiri točka, kada to uslovi prianjanja zahtevaju.

Kako bi se u potpunosti iskoristile njegove dinamičke sposobnosti, METROPOLIS ima hidroaktivno oslanjanje. Ono garantuje izuzetan komfor pri vožnji držeći vozilo na istoj visini za poboljšanu aerodinamiku i samim tim i manje ispuštanje CO2.

Zaštita životne sredine

04_EnvironnementOdgovornost i uživanje u vožnji

METROPOLIS kombinuje uživanje u vožnji i brigu o životnoj sredini (značajno je smanjeno ispuštanje CO2). Njegova tehnologija omogućava da se za više od pet puta smanji ispuštanje CO2 (70 g/km, odnosno potrošnja goriva od 2,6 l/100 km) u odnosu na klasično vozilo sa sličnim karakteristikama (motor V8 sa kapacitetom od 4,0 l).

Odlični rezultati u zaštiti životne sredine su postignuti zahvaljujući:
– poboljšanom benzinskom motoru,
– pilotiranom menjaču sa 7 stepena brzine i dva kvačila,
– hibridnom pogonskom sklopu
– i hidroaktivnom oslanjanju koje poboljšava aerodinamiku vozila.