Cactus M

Légende ci-dessous
Cactus M

CITROËN CACTUS M nudi « outdoor » verziju C4 Cactus-a u obliku svežeg i optimističnog modela. Pored samog dizajna, CITROËN izražava pravo umeće življenja, jer u središte doživljaja automobila stavlja razonodu. Konceptualno vozilo CACTUS M sa lakoćom savladava svaki teren i svaku situaciju i time simbolizuje slobodu, beg i zadovoljstvo.

Otvoreni crossover.
Već nagovešten karakterom CITROËN C4 Cactus-a, stil konceptualnog vozila CACTUS M je još više za avanturu i potvrđuje povezanost sa konceptualnim modelom CITROËN Aircross. Blatobrani su posebno oblikovani oko točkova za još zdepastiji i snažniji izgled. Podignuti vetrobran, povišena karoserija i povećani prečnik točkova naglašavaju njegovu osobenost koja je okrenuta prema razonodi. Na bočnim stranama, velika plastična vrata doprinose lakoći i sigurnosti vozila i daju mu originalni potpis. Ovaj dizajn podseća na čuveni Mehari, koji je bio vođen istom filozofijom vozila za sve terene. Kabina mu je potpuno otvorena i do zadnjih sedišta može se doći skokom preko bočne strane podupirući se udubljenim elementom na zadnjem boku ; granica između putnika i sveta koji ih okružuje više ne postoji.

 

Snalažljiv i okrenut prema razonodi.
Svojim dizajnom, CITROËN CACTUS M stavlja razonodu u fokus doživljaja automobila i pretvara je u istinsko umeće življenja. Primer za to je unutrašnji dizajn koji je preuzeo tehničke materijale koji su korišćeni za aktivnosti na otvorenom. Za beskompromisno korišćenje, cela kabina može da se opere mlazom vode zahvaljujući sistemu za odvod ugrađenom u prostoru za noge. Inspirisan surferskim svetom, ovaj model ima sedišta koja podsećaju na surferske kombinezone i koja su presvučena nepropusnim neoprenskim platnom koje pruža udobnost. CITROËN CACTUS M se odlikuje i modularnošću, primenjenu pre svega na krov koji može da se skloni kako bi putnici spakovali svu svoju opremu (wakeboard, dasku za jedrenje…). Sve je osmišljeno tako da pruža udobnost i opuštenost.

 

Lako na svim terenima.

 

CITROËN CACTUS M stvoren je za beg od svakodnevnice, istraživanje i osvajanje novih teritorija. Za bilo koju aktivnost, u bilo kojim vremenskim uslovima ili uslovima na putu, sve je osmišljeno tako da poveća bezbednost putnika. Sistem Grip Control omogućava optimalno prijanjanje na svim terenima i na taj način obezbeđuje bezbrižno skretanje sa utabanih puteva. CACTUS M pruža potpunu slobodu zahvaljujući modularnosti kabine, koja se pretvara u ležaj, i mekanom krovu od kojeg može da se napravi šator. Ovaj krov, koji podupire inovativni sistem naduvavanja, pruža i zaštitu u slučaju kiše. CITROËN CACTUS M je opremljen i svakodnevnom tehnologijom koju donosi celokupna korisna oprema modela C4 Cactus (ekran osetljiv na dodir, easypush upravljanje menjačem…). Konceptualno vozilo CACTUS M je izraz vrednosti koje su dovele do stvaranja modela Méhari. Ove vrednosti (udobnost, uživanje i razonoda) su oduvek motivisale brend CITROËN. Predstavljen uz model C4 Cactus i konceptualno vozilo Aircross, CACTUS M predstavlja vitalnost i koherenciju brenda.