Numéro 9

Légende ci-dessous
Numéro 9

Filozofija

Numéro 9 predstavlja novu viziju luksuznih vozila i on otelotvoruje suštinu DS modela. On je jedinstven po svom prepoznatljivom stilu punim maštovitosti, prefinjenosti i sa izuzetnom završnom obradom.

Numéro 9 nudi svojim vozačima neverovatan osećaj pri vožnji i namenjen je za svakodnevnu upotrebu.

Sa svojom « shooting brake » konceptom, Numéro 9 se izdvaja svojom različitošću i harizmatičnošću.

Dizajn

Numéro 9, kod koga je pažnja posvećena najmanjem detalju, otelotvoruje nasleđe i eleganciju DS linije na najlepši mogući način. Vozilo, dizajnirano u Parizu, prestonici mode u njenom najslavnijem i univerzalnom smislu, otvara novo poglavlje dizajna DS linije.
Numéro 9 nudi i “”lebdeći krov””, koji je naglašen hromiranim potpisom sa diskreto utkanim DS logom, kao i bočne prozore koji se stapaju sa zadnjim staklom.

Odabirom njegovih boja i materijala, Numéro 9 dobija misteriozni i sofisticirani izgled. Njegova crna karoserija sa diskretnim ljubičastim nijansama, nazvana ‘whisper’, savršeno se uklapa sa ‘kalifornijskim’ detaljima od hroma, blago tople boje.

Tehnologije

Konceptualno vozilo Numéro 9 kombinuje više tehnologija koje obezbeđuju izuzetan komfor i bezbednost, kao i zaštitu životne sredine. Ono pruža putnicima istovremeno i nežne i snažne senzacije pri vožnji. Ove kreativne tehnologije savršeno ilustruju Citroen-ovo znanje i umeće.

Ovo vozilo ima hibridni pogon koji kombinuje motor sa unutrašnjim sagorevanjem, koji može da bude benzinski ili dizel, sa elektromotorom montiranim na zadnjoj osovini. Elektromotor, koji se napaja litijum-jonskim baterijama i razvija snagu od 70ks i obrtni momenat od 200 Nm, može da se napuni sa obične kućne utičnice za samo 3 h 30 min.

Zaštita životne sredine

Sa Plug-in hibridnom tehnologijom, Numéro 9 doprinosi očuvanju životne sredine.  To se najviše vidi u gradskoj vožnji, sa modom ZEV (Zero Emission Vehicule), odnosno u električnom načinu sa autonomijom od 50 km, ili na putevima koji zahtevaju stalna ubrzavanja i usporavanja i  gde hibridna tehnologija ograničava potrošnju goriva, koristeći obe vrste energija. Na autoputu, motor sa unutrašnjim sagorevanjem nudi naročito dobre performanse. Ova tehnologija omogućava da Numéro 9 dostigne 295 ks, a da to ne utiče na povećanje potrošnje (1,7 l/100 km) ili ispuštanja CO2 (39 g/km).