Lacoste

Légende ci-dessous
Lacoste

Filozofija

600x430_1_LacostejpgPročišćeno, jednostavno i opušteno, ali i sofisticirano konceptualno vozilo Citroën Lacoste postavlja nove smernice u definiciji vozila budućnosti: vozilo koje želi da stavi tačku na diktat « uvek više » koji ponekad vlada u svetu automobila.

Ovo vozilo je podstaklo Citroën da razmišlja o postupku koji bi se koncentrisao na ono što je bitno kako bi se kreirali neverovatni modeli, istovremeno jednostavni, ali i ambiciozni u pružanju doživljaja.

Brišući predrasude o kompaktnom vozilu, konceptualno vozilo Citroën Lacoste potvrđuje jasno i glasno da postoje drugi načini. Za njega je putovanje neverovatno iskustvo, avantura bez premca za čula svih putnika, iskustvo koje unosi ležernost i svežinu u život.

 

Citroën i Lacoste

 

Dva brenda, Citroën i Lacoste, imaju zajedničku viziju: podsticati smelost, kreativnost i optimizam. Potpuno Citroën-ovo, sa tipičnim obeležjima Lacoste-a, na raskrsnici između sveta automobila i sveta mode i sporta, ovo vozilo koketira sa različitim svetovima.

Neki detalji aludiraju na sportski svet brenda sa krokodilom, poput reljefnih grafizama (šara), koji su četvrtaskog oblika i koji kao da su pobegli iz teniske mreže. Kako bi proslavio susret ova dva brenda, konceptualno vozilo Citroën Lacoste može da bude u različitim bojama i od različitih materijala.

 

Dizajn

600x430_2_Lacoste

Šik u svojoj jednostavnosti, elegantan u svojoj opuštenosti, ovo vozilo otkriva uobičajene linije sportskog vozila: visoke bočne linije, četiri točka koja su ispupčena i felne koje podsećaju na loptice iz golfa.

Njegova veoma otvorena spoljašnost privlači pažnju; ona obećava izuzetne doživljaje pri vožnji, zadržavajući inventivnost i eleganciju kao glavne smernice.

Na svoj način, ovo vozilo ističe novi koncept stvarnosti u kojem percepcija sveta poprima novu dimenziju.

 

 

Harmonija

600x430_3_Lacoste

U konceptualnom vozilu Citroën Lacoste, ne postoji potreba za velikom zapreminom motora kako bi doživljaji bili snažni. Vozilo ima benzinski motor sa 3 cilindra. Ekonomičan i ekološki motor ima odgovarajuće performanse za pokretanje vozila njegovih dimenzija i težine.

Ovaj motor savršeno odgovara logici koja daje prednost samo onome što je neophodno. On vodi računa o zaštiti okoline.

Iako ima velike gume, Citroën Lacoste kao da « grli » prirodu, a ne suprostavlja joj se. Ovaj pristup daje utisak da se vozač igra sa elementima kako bi se bolje zabavio.

 

 

Kabina

 

Kako bi naglasio svoj bezbrižni, jednostavni i elegantni karakter, ovo vozilo daje prednost upadljivim bojama kao što su bela i tamno plava koje su istaknute dodirima jarko žute.

Kabina vozila sadrži mnogobrojne pregrade kako bi se olakšao boravak u vozilu. One su diskretno sakrivene ispod centralne konzole i u dve klupe koje su prošivene belim pamukom čije tkanje jasno asocira na polo majice, ikonu brenda Lacoste.

Zauzeti mesto je veoma lako; ne postoje prednja vrata, već veliki otvor koji je u savršenoj harmoniji sa celim stilom vozila.

 

 

Kreativna tehnologija

 

U unutrašnjosti konceptualnog vozila Citroën Lacoste, tehnologija se meša sa zabavom i naglašava očigledni paradoks između dizajnerske stručnosti i ležernosti. Ovaj model nema fiksni krov, već, umesto njega strukturu u obliku slova « T » koja pomaže pri sedanju u vozilo.

U istom stilu, obloge komandne table postaju veliki ekran za prikaz informacija za vožnju. Iza ovog naivnog izgleda, nalaze se najnovije tehnologije.

Čak su i svetla diskretna – skrivena ispod plave boje vozila i skoro nevidljiva kada su ugašena. Ona se vide tek kada se uključe.