AMI ONE

Légende ci-dessous
AMI ONE

BORN CITROËN

Od 1919. godine, istorija Citroën-a je oduvek predstavljala odraz svog vremena, sa svojim nekonvencionalnim i revolucionarnim vozilima koja su postala legendarna. Na sajmu u Ženevi 2019., brend će predstaviti svoj pristup mobilnosti u gradu, a namera mu je da svima bude dostupan.

Citroën Ami One Concept, to je vizija slobode u gradu “By Citroën”: #LibertyElectriCityMobility! On spaja sve prednosti 100% električnog vozila, odvažni dizajn u boji, lakoću korišćenja, udobnost i praktičnost.

Sledeći 2 CV, Ami One Concept ima potencijal da postane urbana i popularna ikona.

®JEDINSTVEN

Ami One Concept ima kockasto telo i ultrakompaktne dimenzije (2,50 m dužina, 1,50 m širina, 1,50 m visina), koje pokazuju njegovu snagu, okretnost i rekordnu lakoću upravljanja. Savremen i napravljen za grad, on ima i zaštitu u sva 4 ćoška karoserije. Pokazatelji stila, njegovi štitnici Airbump® imaju detalje u boji Out Of the Blue.

 

Moderan, Ami One Concept ima izražajni prednji deo koji je ukrašen svetlosnim potpisom u Y, inspirisanim konceptom CXperience. Pokazivači pravca i dnevna svetla pokazuju finoću svojom plutajućom strukturom. Boja Orange Mécanique i 2D logo, na sredini crne površine, daju dinamičnost njegovom pogledu.

INTELIGENTAN

Ami One Concept ima simetrične delove: identična vrata sa desne i leve strane sa različitim smerovima otvaranja ili elementi koji se ponavljaju na prednjem i zadnjem delu, donji deo vetrobrana, krila i donji deo šasije.

On ima i reverzibilna zadnja svetla. Još jedno značajno obeležje: dizajn sa otvorenim krovom. Krov je od sivog anthracite platna i ručno se otvara.

BORN FREE

Ami One Concept nudi slobodu kretanja i obraća se urbanim klijentima sa ili bez vozačke dozvole.

 

100% ELEKTRIČAN

Ami One Concept je 100% električan i brzo se puni (za 2 sata preko električnog kabla).

Ovaj tihi model je bezbedan i za okolinu: opremljen je sopstvenim zvučnim potpisom. U skladu sa evropskim propisom od 01.01.2019. godine, sva električna vozila moraju da ispuštaju veštački zvuk kako bi upozorili pešake u blizini.

BORN CLEVER

Kupci pristupaju konceptu Ami One Concept pomoću svojih smartphone-ova: vrata se otključavaju i zaključavaju pomoću QR koda na aluminijumskoj osnovi ručki na vratima. Kada se smartphone stavi na odgovarajući prostor, dijalog između vozača i Ami One Concept-a može da počne. Informacije iz izabrane aplikacije se pojavljuju u vidom polju vozača, kao na head up displeju. Na ovaj način, sa svog smartphone-a, vozač može da pristupi ličnom prostoru i nizu usluga. AMI ONE CONCEPT ima dve komande na volanu: glasovno upravljanje za pozivanje pomoćnika i padajući meni aplikacija.

NOVI NAČINI POTROŠNJE

Ami One Concept nudi nove načine potrošnje. Odgovarajuća aplikacija nudi nekoliko opcija deljenja ili iznajmljivanja, uz izbor odgovarajućih usluga (punjenje, traženje parkinga…).

Mogućnost deljenja vozila i iznajmljivanje mogu da se prilagode zahtevima mobilnosti svake osobe.

PRAKTIČAN

Kabina je prostrana i funkcionalna. Vozačevo sedište (na klizačima) i suvozačevo sedište (fiksno) postavljeni su asimetrično kako bi se pružio veći prostor i jednostavno pomeranje korisnika. Pregrade su korisno osmišljene kako bi se maksimalno iskoristio svaki deo kabine.

Sa suvozačeve strane, Ami One Concept nudi pregradu u koju može da se stavi ranac. U zadnjem delu, platforma, kojoj se pristupa preko preklapajućeg vozačevog sedišta, može da se koristi za prtljag, koji je, specijalno za Ami One Concept, osmislio Damien Beal.

PROIZVODI

Postoji široka paleta proizvoda koji obuhvataju iste principe kao Ami One Concept:
– # RUN: vetrobran razvijen u saradnji sa francuskim brendom BACK TO ALASKA
– # LISTEN : prenosni zvučnik BlueTooth 5 W
– # DRIVE: privezak za ključeve istog oblika i od istog materijala kao i ručke na vratima
– # PLUG: kabl sa punjenje, koji je kompatibilan sa IOS-om i ANDROID-om
– # CARE: silikonska zaštita za mobilni telefon, koja je razvijena u saradnji sa brendom BONE
– # CHARGE : origami solarna minijatura, napravljena u saradnji sa francuskim preduzećem LITOGAMI
– # PLAY: metalna zbirka minijature 1:43