ORIGINS KOLEKCIONARSKA SERIJA

KOLEKCIONARSKO IZDANJE ORIGINS, 100 GODINA CITROËN-OVE ODVAŽNOSTI I INOVACIJA

Citroën komercijalizuje izdanje Collector Origins, koje se sastoji od 6 modela: C1, C3, kompaktni SUV C3 Aircross, nova berlina C4 Cactus, C-Elysée i C4 SpaceTourer.

100 GODINA UDOBNOSTI

 

JEDINSTVENA PERSONALIZACIJA

Personnalisation-exterieure_555x318

Svaki model je u tri nijanse karoserije, koje su istovremeno i elegantne i umerene: bela, crna i siva.
Prepoznatljive na prvi pogled, ovih 6 Origins silueta se ističe svojim bronzanim grafičkim elementima.

SPECIJALNO ORIGINS UREĐENJE

Personnalisation-interieure_555x318

Unutrašnje uređenje se ističe presvlakama od sivog platna sa zlatnim šavom i nalepnicom “Origins” (na modelima C3, kompaktni SUV C3 Aircross i C4 Cactus), trakom Mistral sa zlatnim šavom na instrument tabli (C3) i posebnim patosnicama napred i pozadi.

OSVRT NA ISTORIJU

Kolekcionarsko izdanje “Origins” pruža priliku da se proslavi stogodišnjica jednog odvažnog i vizionarskog brenda, kroz praćenje velikih uspeha i tema iz njegove istorije, od 1919. do danas.
Brend je napravio paralelu između kolekcionarskog izdanja i legendarnih modela sa kojima deli zajedničku tačku: pokretljivost, personalizacija, komfor, želja za avanturom, karakter berline ili porodično putovanje.

CITROËN C1 ORIGINS I 2 CV –
100 GODINA AGILNOSTI

Citroen-C1_308x176

Citroën C1 Origins
Inspirisan klijentima i njihovim načinima života, Citroën C1 im olakšava svakodnevni život. Pokretljiv i praktičan, lako se kreće po gradu zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama i impresivnom upravljanju.
Citroen-2-CV_308x176

La 2 CV
Veoma malo vozilo koje je moglo “da preveze košaru sa jajima kroz polja, a da ne razbije ni jedno”. Ovi termini su navedeni u specifikacijama iz 1936., pre nego što je 2CV dobio konačnu formu 1948.

CITROËN C3 ORIGINS I TRACTION AVANT –
100 GODINA PERSONALIZACIJA


Citroen-C3_308x176

Citroën C3 Origins
Polivalentna berlina, Citroën C3 se razlikuje svojim jedinstvenim izgledom, svojim beskompromisnim komforom i tehnologijama koje su svakodnevno korisne. Njegova moć zavođenja počiva i na njegovoj mogućnosti personalizacije.


Citroen-Traction-Avant_308x176

Traction Avant
Već tridesetih godina, vozač je mogao da personalizuje “pilot” točkove modela Traction Avant u crvenu, žutu ili zelenu boju.

BERLINA CITROËN C4 CACTUS ORIGINS I GS –
100 GODINA KOMFORA


Citroen-C4-Cactus_308x176Citroën C4 Cactus

C4 Cactus otelotvoruje program Citroën Advanced Comfort®. Ovo je bio prvi model u Evropi sa oslanjanjem na hidrauličnim progresivnim jastucima® i sedištima Advanced Comfort, donoseći efekat “letećeg ćilima”.


Citroen-GS_308x176

GS
Citroën GS je predstavljao uzor po pitanju udobnosti.  On je bio prvi koji je učinio da hidropneumatsko oslanjanje bude široko dostupno. Moderan po svom stilu i inteligentan sa svojim odvažnim tehnologijama, GS je osvojio nagradu za vozilo godine 1971.

KOMPAKTNI SUV CITROËN C3 AIRCROSS ORIGINS I AUTOCHENILLE –
100 GODINA AVANTURE


Citroen-SUV-C3-Aircross_308x176

Citroën C3 Aircross SUV Origins
Svojim snažnim i svežim dizajnom, SUV C3 Aircross poziva ljubitelje avantura da dožive novo iskustvo zahvaljujući njegovom SUV karakteru i tehnologiji Grip Control koja pruža poboljšanu vuču u svim uslovima.


Citroen-Autochenille_308x176jpg

Autochenille
Pustolovni duh kompaktnog SUV-a C3 Aircross-a je upisan u DNK brenda. 1922., Autochenille Citroën B2 model K1, ili “Zlatni skarabej”, bilo je prvo motorno vozilo koje je prešlo Saharu 1922. na dužini od 3500 km.

CITROËN C-ELYSÉE ORIGINS I TRACTION AVANT –
100 GODINA BERLINE


Citroen-C-Elysee_308x176

Citroën C-Elysée
Citroën C-Elysée je poznat po svojoj udobnosti i prostranosti. Potpuno usaglašen sa svojim vremenom, on predstavlja atraktivnu alternativu klijentima koji su u potrazi za modernom i pristupačnom troprostornom karoserijom.


Citroen-Traction-Avant_bis_308x176

Traction Avant
Pre C-Elysée-a, Citroën je nudio druge berline sa troprostornom karoserijom. To je slučaj sa  Traction Avant sa odvojenim prtljažnikom koji je udvostručio kapacitet prtljažnika. Pre ovog modela, Rosalie je zadovoljavala želje vozača za blagostanjem.

CITROËN C4/GRAND C4 SPACETOURER ORIGINS I C4F –
100 GODINA PORODIČNIH PUTOVANJA


Citroen-C4-SpaceTourer_308x176

Citroën C4/Grand C4 SpaceTourer Origins
Simboli domišljatosti i avanture, Citroën C4 SpaceTourer i Citroën Grand C4 SpaceTourer mogu da prevezu do 5 ili 7 osoba u neverovatnom komforu. Oni nude moderan dizajn, kao i tehnologije i motore poslednje generacije.


Citroen-C4F_308x176

C4F
Krajem dvadesetih godina, Citroën C4 F je pokazao izuzetnu praktičnost. Pravo porodično vozilo, on je imao 5 mesta i zadnju klupu, koja je mogla da se odvoji, kao i dvodelni poklopac prljažnika.

CITROËN ORIGINS

INTERAKTIVNI MUZEJ BRENDA

Musee-citroen-origins_308x176
Spremni za putovanje kroz vreme?
Sa Citroën Origins, otkrijte pogled od 360° na spoljašnjost i unutrašnjost više od 50 modela koji su stvorili legendu od Citroën-a. Od starih modela, kao što je Citroën Type A, do onih koji danas čine snagu brenda, prolazeći pored trkačkih i konceptualnih vozila, otkrijte legendarna vozila koja pišu Citroën-ovu istoriju i koja bacaju svetlost na njegovu budućnost.