September 26, 2016

TROSTRUKOM TITULOM, CITROËN SLAVI POBEDU NA FIA WTCC!

Dan nakon treće osvojene uzastopne titule na FIA WTCC, Citroën je blistao tokom trka na autodromu u Šangaju. Hoze Marija Lopez (José María López), Ivan Miler (Yvan Muller) i Mehdi Benani (Mehdi Bennani) su podarili C-Elysée-u WTCC prvu trostruku pobedu u sezoni! Zahvaljujući osvojenom drugom mestu i značajnoj razlici u odnosu na ostale, Ivan Miler se sam našao na drugom mestu Svetskog šampionata vozača. A Mehdi Benani je osvojio trku za nezavisne takmičare - WTCC Trophy.

Kao i uvek, ogromna tribina međunarodnog autodroma u Šangaju je bila puna u trenutku kako su vozila stala na startnu poziciju.  Za uvodnu trku, Ivan Miler i Hoze Marija Lopez su krenuli sa osme i desete pozicije.

Mehaničari su imali samo nekoliko minuta kako bi izbrisali tragove prve trke. Zahvaljujući njihovom radu, Hoze Marija Lopez i Ivan Miler su bili sigurni da imaju vozila potpuno spremna za glavnu trku.

Ponovo su Citroën-i C-Elysée WTCC imali sjajan start. Sa pol-pozicije, Hoze Marija Lopez je izbio na čelo ispred Ivana Milera i Mehdi Benanija! Ne usporavajući, potrudio se da se još malo odvoji od člana svog tima. Na kraju trke, koja je bila jasnija od prethodne, Pečito je išao prema svojoj osmoj pobedi u sezoni.

Za to vreme, Ivan Miler je kontrolisao Mehdi Benanija, kako bi osvojio drugo mesto. On je, na taj način, završio veoma uspešan vikend, sa osvojenih 36 poena, u odnosu na 5 poena koje je osvojio njegov glavni protivnik u borbi za titulu svetskog vice-šampiona.

Na podijumu, Mehdi Benani je blistao, jer je ostvario svoj glavni cilj : osvojiti WTCC Trophy, za nezavisne takmičare.

UVODNA TRKA

 1. Ted Bjerk (Volvo S60 WTCC)
  2. Norbert Mihelic (Honda Civic WTCC)
  3. Ivan Miler (Citroën C-Elysée WTCC)

GLAVNA TRKA

 1. Hoze Marija Lopez (Citroën C-Elysée WTCC)
  2. Ivan Miler (Citroën C-Elysée WTCC)
  3. Mehdi Benani (Citroën C-Elysée WTCC)

GENERALNI PLASMAN VOZAČA

 1. Hoze Marija Lopez 361 poen
 2. Ivan Miler 235 poena
 3. Tijago Monteiro 204 poena

GENERALNI PLASMAN PROIZVOĐAČA

 1. Citroën 869 poena
 2. Honda 625 poena
 3. Lada 493 poena