February 2, 2015

MEĐUNARODNI FESTIVAL AUTOMOBILA 2015: CITROËN C4 CACTUS JE OSVOJIO NAGRADU ZA NAJLEPŠU UNUTRAŠNJOST

Na 30. Međunarodnom festivalu automobila, Linda Džekson (Linda Jackson), generalna direktorka brenda CITROËN, preuzela je nagradu « Najlepša unutrašnjost godine » koja je dodeljena vozilu CITROËN C4 Cactus. Ova nagrada, koju dodeljuje žiri koji se sastoji od stručnjaka iz različitih oblasti, nagrađuje rad CITROËN-ovih ekipa na unutrašnjem dizajnu. Lepa, udobna i funkcionalna, unutrašnjost C4 Cactus-a uvodi svoje putnike u svet udobnosti i putovanja.

Svake godine, u Palati invalida, na Međunarodnom festivalu automobila, odvija se izložba na temu konceptualnih automobila i dizajna automobila, i nagrađuju se najlepši automobili i umetnički projekti godine. Ove nagrade dodeljuje žiri koji se sastoji od stručnjaka i entuzijasta iz moto sporta, arhitekture, mode, dizajna, kulture i medija.

 

Na 30. izdanju festivala, žiri, kojim je predsedavao arhitekta Žan-Mišel Vilmot (Jean-Michel Wilmotte),  dodelio je CITROËN-u C4 Cactus nagradu za najlepšu unutrašnjost. Ovo je nagrada za serijski model koji predstavlja najprikladniji rad na unutrašnjem dizajnu, skladnim dimenzijama, kao i na odabiru boja i materijala.

 

Osloboditi kabinu, ponuditi vozaču i ostalim putnicima više udobnosti, jednostavnosti i lakoće u upravljanju, to je pristup dizajnu koji dominira u unutrašnjosti vozila CITROËN C4 Cactus i koji je ubedio žiri. Unutrašnjost je istovremeno opuštena i šik.  Ona uvodi svoje putnike u svet putovanja i prtljaga, naročito sa kožnim kaiševima koji ukrašavaju vrata. Instrument tabla, tanka i lebdeća, u gornjem delu raspolaže sa velikom pregradom za odlaganje stvari kojoj se lako pristupa. Ovaj velikodušni prostor je dobijen zahvaljujući tome što je suvozačev vazdušni jastuk ugrađen u krov, što predstavlja svetsku novinu. Sedišta nude optimalnu udobnost sa dizajnom u « sofa stilu ». Najzad, ekran osetlji na dodir od 7’’ sadrži različite komande i oslobađa instrument tablu.

 

Pored žirija, C4 Cactus je već osvojio mnogobrojne kupce sa više od 42 000 prodatih komada u 2014. godini.

 

Međunarodni festival automobila je otvoren za javnost od 28. januara do 01. februara i na njemu je predstavljen CACTUS Koncept od kojeg je nastala serijska verzija C4 Cactus-a. Izložen je i C-Elysée WTCC -svetski šampion u 2014. godini.