February 29, 2016

DS E-TENSE : UMETNOST U POKRETU. JEDINSTVENO ELEKTRIČNO VOZILO SA VISOKIM PERFORMANSAMA

Godinu dana posle lansiranja brenda i nekoliko dana nakon završetka obnove svih evropskih modela, DS ponovo pravi događaj uz jedinstveno vozilo : DS E-TENSE.

DS E-TENSE je jedinstven, kako po spoljašnjem dizajnu, tako i po doživljaju vožnje koju pruža: mešavina luksuza, visoke tehnologije i vrhunskih performansi. Kao tehnološka i stilistička vizija brenda, ovo avangardno ostvarenje otvara vrata budućnosti uvodeći snažan električni pogonski sklop.

Tihi obrtni momenat od 516 Nm, 402 KS bez ispuštanja štetnih gasova, dužina 4,72 m i visina 1,29m, …ovi podaci opisuju poslednje ostvarenje brenda DS, koje će privući sve poglede na premijernom predstavljanju na internacionalnom sajmu u Ženevi 2016.

Za drugu godinu svoga postojanja, mlada francuska premijum marka osmislila je novo vozilo u kojem su ključne reči visoka tehnologija i prefinjenost.

« Naša želja je bila da stvorimo poboljšano, električno GT vozilo. Vozilo koje oslikava prefinjenost, tehnologiju i dizajn DS. Vozilo koje podstiče na sanjarenje i koje budi želju da se sedne za volan », jedinstveno izjavljuje tim koji je radio na tom projektu, kao i pasionirani dizajneri i inženjeri koji tu strast prenose.

SUSRET IZMEĐU AVANGARDNOG DIZAJNA I TEHNOLOGIJE

Svako ko je video DS E-TENSE pomisli na ove reči : izvajan, mekih linija, u pokretu. Sa siluetom kupea Grand Tourisme, naglašenom hromiranom centralnom linijom, metalik zelenom Amétrine bojom karoserije, DS E-TENSE budi samo jednu želju : videti ovo vozilo u pokretu!

Avangardni dizajn, blizak brendu DS, ukrašava i zadnji deo. Poput modela DIVINE DS, DS E-TENSE nema zadnje staklo, što je dizajnerima dalo veliku slobodu u njegovom oblikovanju, a ekipe za razvoj proizvoda su dobile priliku da uvedu tehniku za digitalni pregled prostora iza vozila.

Sva pažnja je usmerena na svetlosni potpis – i napred i pozadi – koji predstavlja zaštitni znak brenda DS. Prednji LED moduli (DS ACTIVE LED VISION) su obrađeni i nadahnuti rešenjima iz sveta dragulja i satova, do najsitnijih detalja, pri čemu se uvek vodi računa da se kupcu da « nešto više ». Duguljasta prednja svetla naglašavaju pogled vozila. Pozadi, pokazivači pravca, ugrađeni u krov, podsećaju na model DS iz 1955. godine. Vrhunac rada na svetlosnom potpisu čine zadnja svetla, koja su opremljena full LED tehnologijom i dizajnirana poput zmijske krljušti i koja kao da ožive kad god se vozilo koristi. Ona najavljuju buduće DS modele.

U unutrašnjosti su objedinjeni umeće francuskog luksuza i plemeniti materijali, poput prošivene kože na sedištima i reljefno obrađenog aluminijuma na centralnoj konzoli. Stručnjaci za presvlake DS su uložili 800 sati rada kako bi osmislili, testirali i dobili konačnu verziju sedišta ‘u obliku narukvice ručnog sata’ ili komandne table. Na komandnoj tabli se ističe hladan čelik koji joj daje futuristički izgled, kao i volan konkavnog oblika. Pravi dokaz ove posvećenosti detaljima, koja je svojstvena brendu DS, predstavlja reljefna obrada aluminijuma sa motivom ‘Clous de Paris’,koji okružuje prekidače na centralnoj konzoli.