C3 WRC

Légende ci-dessous
C3 WRC

CITROËN RACING, VIŠE OD JEDNOG VEKA INOVACIJA

Duže od jednog veka, CITROËN se proslavlja po putevima i pistama celog sveta. Dok pedesetih godina, kao proizvođač, ostvaruje svoje prve velike pobede, osamdesetih, reli trke postaju ukorenjene u DNK brenda sa duplim ševronima. 30 godina i 11 svetskih titula kasnije, vraćamo se u trku sa CITROËN-om C3 WRC, najnovijim modelom ekipe CITROËN Racing-a.
600x430_2

MIŠIČAV DIZAJN

Već na prvi pogled, CITROËN C3 WRC se ističe svojim jedinstvenim dizajnom, svojom energijom i svežinom.

Aerodinamika je posebno dorađena za više performansi i stabilnosti pri velikim brzinama: prednji kraj predstavlja produžetak bočne linije karoserije i daje ravnotežu i snagu celini, dok se dupli hromirani ševroni protežu do LED svetala kako bi se naglasio identitet brenda CITROËN-a.

PERFORMANSE NA SVIM PODLOGAMA

600x430_4

Zadnji branik je osmišljen tako da izbacuje zemlju i sneg na rastresitom terenu… Najzad, aerodinamična celina je dopunjena spektakularnim spojlerom, sastavljenog od donjeg “sloja” i kompleksne gornje površine, koji doprinosi ukupnim performansama CITROËN-a C3 WRC.

OD MALOG GRADSKOG VOZILA DO VELIKOG SPORTSKOG CITROËN-A

600x430_3

WRC je racing i sportska verzija novog CITROËN-a C3. Između ostalog, on nasleđuje njegov jedinstveni izgled, harizmatični prednji deo, pogled, obline i moćno držanje… Dokaz da, uz malo vežbanja, malo gradsko vozilo može da postane veliko sportsko vozilo!

OTKRIJTE NOVI CITROËN C3

 

 

NAJBOLJI MOTOR KOJI JE CITROËN IKAD OSMISLIO

600x430_5

“Usuđujem se da kažem da je Citroën C3 WRC opremljen najnaprednijim motorom koji smo do sada napravili. Tokom našeg učešća na prvenstvu WTCC, odmakli smo se od relija i to nam je omogućilo da pristupimo ovom izazovu na potpuno novi način. Nova GRE pravila su stroga, ali nude dovoljno slobode da osmislite nova rešenja. Usudili smo se da sprovedemo nekoliko tehnoloških rešenja, koja neću da otkrivam ! Ponosni smo postignutim rezultatima, naročito u području smanjenja trenja. Posebno zadovoljstvo je to što će se, jednog dana, ovaj napredak koristiti u serijskoj proizvodnji na svim Citroën modelima.”

Patris Daven (Patrice Davesne), rukovodilac sektora za motor

OTKRIJTE NOVI CITROËN C3