March 17, 2022

CITROËN OBNAVLJA FLOTU AG2R CITROEN TIMA SA PLUG-IN HIBRIDNIM VOZILIMA UKLJUČUJUĆI POTPUNO NOVI C5 X

  • Citroën će obezbediti AG2R CITROËN TIMU flotu vozila koja savršeno odgovaraju potrebama tima u pogledu prostora u vozilu, udobnosti, efikasnosti i pouzdanosti
  • Ovaj prelazak na Plug-in hibridna vozila u floti je zaista značajan jer pokazuje inovativni pristup Citroëna ka održivoj mobilnosti
  • Nova flota će se sastojati od sledećih vozila: 9 C5 Aircross Plug-in Hibrid, 10 C5 X Plug-in Hibrid i 7 Spacetourer.
  • Citroen će tim po prvi put opremiti svojim vodećim modelom C5 X

Kao glavni ko-sponzor AG2R CITROËN TIMA, Citroën će obnoviti celu flotu novim vozilima, uključujući Citroënov novi vodeći model C5 X i novi C5 Aircross. Nova flota će se sastojati od sledećih vozila: C5 Aircross Plug-in Hibrid, C5 X Plug-in Hibrid i Spacetourer. Ovo je prvi put da će Citroën opremiti tim sa C5 X. Ovaj prelazak na Plug-in hibridna vozila u floti je zaista značajan jer prikazuje Citroënov inovativni pristup u energetskoj tranziciji ka održivoj mobilnosti.

Vozni park koji je dostupan timu je od ključne važnosti jer su oni uvek u pokretu. Jedan od najvažnijih preduslova za vozila je prostor za nošenje svega što je potrebno, od radio opreme do rezervne odeće, šlemova, flaša za vodu i potrepština za vozače, bicikala i rezervnih delova kao što su rezervni točkovi i sav potreban alat za održavanje. U proseku, za svaku trku automobil nosi do 7 bicikala na krovu.

C5 X i novi C5 Aircross predstavljaju vrh Citroënove ponude i dva su automobila koja oličavaju efikasnost i pouzdanost. Oni su u stanju da garantuju mobilnost celog tima, kako tokom trka tako i tokom treninga, na svim vrstama terena, nudeći sve elemente koji su od suštinskog značaja za tim, uključujući standardnu udobnost, prostor u kabini, pristupačnost i nosivost, najnaprednije tehnologije u službi bezbednosti kao i efikasne i ekološki prihvatljive motore.

Citroën snažno zagovara održivu mobilnost i veruje da ona treba da bude dostupna svima. Citroën je posvećen da elektrifikuje kompletnu svoju gamu do 2025. godine sa svim električnim ili Plug-in hibridnim vozilima. Razvijajući različite pristupe mobilnosti, Citroën želi da vrati slobodu kretanja ljudima i pokaže da brend zaista brine o dobrobiti ljudi.

C5 X: CITROENOV NOVI VODEĆI MODEL

Od maja 2022 godine 10 C5 X Plug-in Hibrid vozila biće obezbeđeno AG2R CITROËN TIMU.

Predstavljen 2021. godine, C5 X je Citroënov vodeći model koji izražava smelost i inovativnost na najvišem nivou, za doživljaj putovanja u potpunom spokoju. Stil C5 X je savršeno oličenje Citroënove filozofije. Ovaj automobil potpuno zadovoljava sve potrebe tima u pogledu udobnosti, prostora u vozilu, performansi i uglađenosti vožnje, i pokazuje Citroënovu posvećenost energetskoj tranziciji ka održivoj mobilnosti. C5 X nudi pravi spokoj u vozilu zahvaljujući vrhunskoj udobnosti koju pruža Citroën Advanced Comfort® program, sa putničkim prostorom dostojnim salona, uključujući potpuno novo Citroën Advanced Comfort® aktivno vešanje i Advanced Comfort® sedišta. Prtljažnik nudi izdašan kapacitet do 545 litara, koji se povećava na 1.640 litara kada su sedišta u drugom redu preklopljena. Ovo je prava prednost za tim koji mora da spakuje ogroman broj stvari dnevno. Njegova Plug-In Hybrid tehnologija olakšava život vozačima, ali i sportskim direktorima. U proseku oni provode 4 do 6 sati dnevno u automobilu.

NOVI C5 AIRCROSS I SPACETOURER: OSTALA CITROËN VOZILA U FLOTI

Flota će se takođe sastojati od 9 C5 Aircross Plug-in Hybrid vozila i 7 Spacetourera.

Novi C5 Aircross je savršen odgovor na potrebe tima u pogledu prostora u vozilu, performansi, udobnosti i pouzdanosti. Restilizovan, izražava veću snagu i dinamiku zahvaljujući novom modernom i prepoznatljivom dizajnu. Novi C5 Aircross nudi odličnu vidljivost zahvaljujući visokoj poziciji za vožnju, kako na dugim putovanjima, tako i na putevima sa zavojima po planinama gde vozači moraju da budu izuzetno koncentrisani i pažljivi. Novi C5 Aircross je merilo za udobnost u vozilu, ima Citroën Advanced Comfort® vešanje i nova Citroën Advanced Comfort® sedišta koja nude najbolju udobnost sedenja i široku prostranost čak i nakon nekoliko sati vožnje. Novi C5 Aircross nudi prostor i modularnost bez premca: ima veliki prtljažnik i tri pojedinačna klizna, nagnuta i na uvlačenje zadnja sedišta, koja se mogu preklopiti da bi se prilagodila zapremina prtljažnika po potrebi. Njegov Plug-In Hybrid motor dodatno poboljšava dobrobit u vozilu, što čini iskustvo putovanja glatkim za tim.
Citroën SpaceTourer je veliki, moderan i svestran kombi koji nudi visok nivo udobnosti. U KSL verziji (dužine 5,30 metara), ima prostrani prtljažnik za nošenje sve opreme potrebne timu, kao i mogućnost da sedi do 9 ljudi. Citroën Advanced Comfort program obezbeđuje visok nivo udobnosti u vozilu, uključujući sedišta, vešanje, osvetljenje kabine i udobni unutrašnji ambijent. Nudi najnaprednije tehnologije pomoći u vožnji, kao što su sistem za praćenje mrtvog ugla, aktivna sigurnosna kočnica ili Head-Up displej. To je veoma funkcionalno vozilo, sa kliznim zadnjim vratima koja se otvaraju bez upotrebe ruku i brojnim odeljcima za odlaganje stvari. Prilagođava se svakoj upotrebi i nudi puno prostora u kabini, veliku zapreminu prtljažnika i odličnu upravljivost.