December 17, 2018

NOVI CITROËN BERLINGO JE OSVOJIO NAGRADU AUTOBEST 2019

•Ovom titulom, koja nagrađuje najbolju kupovinu automobila u 2019., žiri pozdravlja novu 3. generaciju osnivača vozila za opuštanje

Nakon što je nagradio Lindu Džekson, generalnu direktorku Citroën-a, titulom MANBEST (MANager BEST) za 2018. godinu, žiri Autobesta je objavio rezultate za najbolji automobil 2019. godine: novi Citroën Berlingo je proglašen za « Best Buy Car of Europe ».

Od 2001., svake godine, Autobest nagrađuje vozilo koje sakupi najviše glasova. Žiri, sastavljen od 31 automobilskog novinara, iz 31 evropske zemlje, ocenjuje vozila na osnovu 13 kriterijuma, među kojima su i odnos kvaliteta i cene, dizajn, udobnost i tehnologije, kao i kvalitet usluga i dostupnost rezervnih delova u distributivnim mrežama.

Po prvi put u istoriji Autobest-a, nagrada « Best Buy Car of Europe » je dodeljena istom proizvođaču drugu godinu za redom. Poput kompaktnog SUV-a Citroën C3 Aircross-a, koji je izabran prošle godine, novi Citroën Berlingo se istakao u odnosu na svoju konkurenciju, zahvaljujući svom izuzetno modernom dizajnu, svojim tehnologijama i motorima poslednje generacije, koji unose svežinu u segmentu vozila za opuštanje.

Priznanje, koje je osvojila putnička verzija novog Berlinga, pridružuje se prestižnoj nagradi „International Van Of The Year 2019“, kojom je nagrađena dostavna verzija (novi Citroën Berlingo Van), u septembru na sajmu u Hanoveru. Još jedno priznanje je osvojeno ove nedelje: nagrada Argus 2019 za „Dostavno vozilo godine“, koja svedoči o napretku realizovanom po pitanju stila, performansi i dodatne opreme ove treće generacije Berlinga.