March 1, 2016

Citroën C4 Cactus Rip Curl : 100% outdoor verzija

Citroën C4 Cactus Rip Curl

Crossover nove generacije koji je došao da uzdrma svet automobila, Citroën C4 Cactus nastavlja da razvija svoju gamu i premijerno predstavlja specijalnu seriju nastalu iz saradnje između Citroën-a i Rip Curl-a, vodećeg brenda za surfovanje. Sarađujući sa brendom Rip Curl, čiji ime, od 1969. godine, asocira na surfovanje, Citroën, kroz izražajniju i radikalniju verziju, želi da ojača «outdoor» duh C4 Cactus-a. Citroën nudi ljubiteljima ovog modela jednu novu verziju, koja se ističetehnologijom i performansama i koja odgovara životu ispunjenom relaksacijom, zabavama i bezbrižnošću.

Grip Control, poboljšano prijanjanje koje poziva na avanturu

Velika novost Citroën C4 Cactus Rip Curl-a, «100% outdoor» verzije, je u poboljšanom prijanjanju u kombinaciji sa motorima najboljih performansi C4 Cactus-a i sa ručnim menjačem (verzija PureTech 110 S&S sa ručnim menjačem ili verzija BlueHDi 100 sa ručnim menjačem). Citroën C4 Cactus Rip Curl ekskluzivno je opremljen sistemom Grip Control i posebnim gumama Mud & Snow za kretanje po teškim terenima (gume Goodyear 205/50 R17 89V – Vector 4Seasons). Zahvaljujući poboljšanom prijanjanju, Citroën C4 Cactus Rip Curl obećava svom vozaču i putnicima jedinstveno iskustvo u vožnji, nezavisno od godišnjeg doba i destinacije, a istovremeno se, u svetu automobila, ističe kompaktnim izgledom SUV-a!

Funkcionalni i moderni dizajn

Citroën C4 Cactus Rip Curl se ističe svojim jedinstvenim dizajnom koji spaja praktičnost i lepotu. Ova specijalna serija spaja savremenost i dinamičnost sveta surfovanja. Ona se vizuelno ističe ekskluzivnim unutrašnjim i spoljašnjim atributima. Specifični izgled modela Citroën C4 Cactus Rip Curl uključuje: bela kućišta retrovizora, bele krovne nosače i sjajnu belu nalepnicu koja, postavljena vertikalno na prednji blatobran, spaja geometrijske motive logotipa brenda Rip Curl. Na zadnjim bočnim staklima dominira horizontalno postavljen motiv kojem je dodat beli potpis Rip Curl. Ovim grafičkim prikazom, vozilo je potpuno uronjeno u svet surfovanja. Citroën C4 Cactus Rip Curl krasi i zaštitna obloga u sivoj Aluminium boji na prednjim i zadnjim odbojnicima, koja ističe njegov «borilački» i «avanturistički» duh. Airbump®, grafički i funkcionalni element, koji daje C4 Cactus-u upečatljiv izgled i koji štiti karoseriju, javlja se u crnoj boji (u seriji), ali i, kao opcija, u drugim bojama (Dune, Chocolate i Grey) kako bi svako mogao da kreira svoj Citroën C4 Cactus Rip Curl. Citroën C4 Cactus Rip Curl, koji će biti komercijalizovan tokom prve polovine 2016. godine, biće izložen na Citroën-ovom štandu (Hall 6) povodom sajma u Ženevi koji će trajati od 01. do 13. marta 2016.