January 26, 2015

60 GODINA DS-A

Povodom 60 godina DS-a iz 1955. godine, tri ikone: originalni DS, DS 3 WRC i Sebastijan Leb (Sébastien Loeb), pridružuju se brendu DS u proslavi rođendana ovog mitskog vozila, kao i proslavi lansiranja ovog brenda. Ovog meseca se ove tri ikone sastaju u Monte Karlu: DS 3 WRC i Sebastijan Leb kreću na 83. Reli u Monte Karlu, a DS 21 kreće za nekoliko dana na 18. Istorijski Reli u Monte Karlu.
Druženja, sajmovi i različiti događaji će ispuniti godinu, a brend DS nam priprema i druga iznenađenja.

  1. oktobra 1955, DS 19 se pojavio pod staklima Velike palate (Grand Palais) u Parizu i izazvao je neverovatnu navalu koja je dovela do 12000 prodatih vozila za jedan dan. Njegov stil udružen sa modernim tehnologijama će, od ovog mitskog vozila, napraviti vozilo o kojem se i danas priča. «Evidentna je proslava rođendana prvog DS-a u trenutku kada Brend započinje svoju prvu godinu. Ovo vozilo predstavlja izuzetno nasleđe Brenda na koje se oslanjamo kako bismo kupcima ponudili modele koji spajaju modernu tehnologiju i izuzetan dizajn, udobnost i uživanje u vožnji, plemenite materijale, prefinjenost i brigu o detaljima.», objašnjava Iv Bonefon (Yves Bonnefont), generalni direktor Brenda. Iz tog razloga, tokom cele godine širom sveta, na mnogim događajima, proslavljaće se šezdeseti rođendan.

 

CITROEN UJEDINJUJE TRI IKONE U MONTE KARLU

Ovog meseca, za otvaranje svečanosti, tri ikone idu u Monte Karlo :

– DS 3 WRC sa novim bojama i brojem « 60 » na zadnjim branicima i Sebastijan Leb, devetostruki šampion u relijima, krenuli su na 83. Reli u Monte Karlu.

 

– DS 21 iz 1966, takmičarski model, će učestvovati na 18. Istorijskom reliju u Monte Karlu (od 28. januara do 4. februara). Sa logom brenda i sa brojem 21, DS-om će upravljati Bob Nejre (Bob Neyret), a krenuće iz Remsa (Reims) 30. januara. Bob Nejre je ostvario dve pobede na Reliju u Monte Karlu vozeći DS.

 

 

 

MEĐUNARODNI SAJMOVI NA KOJIMA ĆE DA UČESTVUJE DS

Bilo da se radi o sajmovima koji su posvećeni onima koji su zaljubljenici u oldtajmere, poput Retromobila (u Parizu od 4. do 8. februara) ili Tehno-Klasika (u Esenu od 16. do 19. aprila), ili o međunarodnim sajmovima automobila, poput onog u Ženevi (od 5. do 15. marta), u Šangaju (od 22. do 29. aprila) ili u Frankfurtu (od 19. do 27. septembra), DS će iskoristiti sve ove događaje kako bi proslavio šezdesetogodišnjicu DS-a izlažući nekadašnje neverovatne modele ili ističući novine koje su korišćene za DS.

 

DRUŽENJA SA OBOŽAVAOCIMA

Obožavaoci iz celog sveta će proslaviti šezdesetogodišnjicu DS-a. Druženja će se održati u Belgiji 26. aprila i u Australiji od 2. do 11. oktobra. Jedan od glavnih međunarodnih događaja će se održati 22. i 23. maja u Francuskoj, na istorijskom trkalištu u Montleriju (Montlhéry) i na njemu će se pojaviti 700 istorijskih modela DS.

 

DS NEDELJA – GLAVNI DOGAĐAJ NA KOJEM ĆE SE OBELEŽITI ŠEZDESETOGODIŠNJICA POJAVLJIVANJA BRENDA DS

Od 19. do 22. maja, brend DS će, u Parizu, kolevci DS-a iz 1955. godine biti domaćin predstavnika iz cele mreže DS-a, a tokom vikenda 23. i 24. maja, u samom centru glavnog grada, pružiće zabavu za široku javnost. Manifestacija će se odvijati u parku Tiljeri (Jardin des Tuileries).

Nastaviće se…