Novi DS 5 Magnetski privlačan

Novi DS 5
 

NIVOI OPREME 

 • BE CHIC

  Od 25.990 €

  Dostupni motori: THP160 sa šestostepenim automatskim menjačem

  – Pomoć pri parkiranju u nazad
  – Felne od lake legure od 16″ BAIKAL*
  – Samozatamnjivi unutrašnji retrovizor
  – Električni podizači prednjih i zadnjih stakala
  – Svetlosni potpis napred i pozadi
  – Audio CD MP3 + set za slobodne ruke Bluetooth + USB utičnica
  – Volan podesiv po visini i dubini
  – Automatska parkirna kočnica
  – Automatsko paljenje kratkih svetala
  – Naslon za ruke pozadi sa otvorom za skije
  – Hromirane bočne letvice
  – Automatski brisači napred
  – Električni grejani spoljni retrovizori
  – Dvozonski automatski klima uređaj
  – Hromirani okvir napred
  – Pribor za popravku pneumatika
  – Prednja svetla za maglu + osvetljenje krivina

  – Sistem protiv blokiranja točkova (ABS) sa elektronskom raspodelom sile kočenja (REF), pomoć pri naglom kočenju (AFU) i dinamička kontrola stabilnosti (ESP)
  – Putni računar
  – Navigacioni sistem eMyWay
  – Regulator/limitator brzina koji može da se podešava
  – Pokazivači pravca sa LED lampicama
  – Dvostruke hromirane izduvne cevi
  – Volan presvučen kožom
  – Sistem za otkrivanje nedovoljnog pritiska u gumama
  – Prednji, bočni vazdušni jastuci i vazdušne zavese
  – Dodatno zatamnjena zadnja stakla

 • SPORT CHIC

  Od 35.990 €

  Dostupni motori: THP160 sa šestostepenim automatskim menjačem

  Sport Chic = So Chic + oprema

  – DS Connect Box (koji podrazumeva Pack SOS i assistance)
  – Dodatni tepisi napred i pozadi
  – Dvofunkcijski ksenonski farovi

  – Otključavanje i pokretanje vozila bez ključa
  – Felne od lake legure od 18″ CANAVERAL Sive
  – Aluminijumske papučice i oslonac za nogu
  – Električno podesiva prednja sedišta
  – Pomoć pri parkiranju napred/nazad i kamera za kretanje unazad
  – Volan presvučen kožom Nappa

 

PERFORMANSE 

 • Ponašanje na putu

  Novi DS 5 ima inteligentnu kontrolu prianjanja koja olakšava kretanje po klizavom, zaleđenom ili mokrom terenu, kao i po terenu prekrivenom snegom.
  Uživajte u izuzetnoj udobnosti zahvaljujući bezbedonosnoj opremi poslednje generacije, kao što su:
  – ogibljenje koje omogućava bolje upijanje neravnina na putu;
  – preciznom i mekom volanu za još bolju kontrolu vožnje;
  – elektronska raspodela sile kočenja i pomoć pri naglom kočenju radi još bolje kontrole kočenja;
  – ABS i ESP, koji garantuju zadržavanje putanje i u najdelikatnijim situacijama.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_cOMPORTEMENTROUTIER

 • Šestostepeni automatski menjač

  Šestostepeni automatski menjač poslednje generacije nudi izuzetnu udobnost u vožnji:
  – brže i lakše menjanje stepena prenosa,
  – smanjeno unutrašnje trenje, itd.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_BOITE-de-Vitesses

 • Performanse motora

  Novi efikasni i snažni motori smeštaju novi DS 5 na isti nivo sa najprestižnijom premijum konkurencijom.
  Svi ponuđeni benzinski i dizel motori kombinuju snagu (od 120 do 210KS) i poštovanje životne sredine (između 3,8 l/100 i 4,3 l / 100 za dizel motore). Ne treba zaboraviti ni motor Hybride 4×4 : emisiju CO2 od 90 g/km i potrošnju od 3,5 l/100 pri mešovitoj vožnji.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_

 • Sa šestostepenim automatskim menjačem poslednje generacije (brže promene stepena prenosa, smanjeno unutrašnje trenje, itd…), novi DS 5 THP 165 S&S ima potrošnju goriva, u mešovitoj vožnji, od 5,9 l/100 km i emisiju CO2 od 135 g/km, odnosno 30g/km ili 18 % manje (u odnosu na THP 155 Euro 5).
  Sa maksimalnim pritiskom ubrizgavanja od 200 bara i sa tehnologijom Stop&Start, ovaj motor postiže maksimalnu snagu od 120 kW (165KS CEE) pri 6 000 obrtaja/min. Maksimalni obrtni momenat dostiže 240 Nm već od 1 400 obrtaja/min i ostaje konstantan sve do 4 000 obrtaja/min, što je znak vrhunskog uživanja na niskim i srednjim obrtajima.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_ESSENCE165THP

 • MOTOR BLUEHDI 120 S&S SA ŠESTOSTEPENIM RUČNIM MENJAČEM

  Motor BlueHDi 120 S&S sa šestostepenim ručnim menjačem zadovoljava visoke standarde po pitanju potrošnje goriva i emisije CO2, kao i po pitanju obrtnog momenta: 3,8 l/ 100, 100 g / km CO2, obrtni momenat od 300 Nm. Sa ovakvim rezultatima, novi DS 5 postavlja standarde među konkurencijom u D segmentu.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_BLUEHDI120

  MOTOR BLUEHDI 150 S&S SA ŠESTOSTEPENIM RUČNIM MENJAČEM

  Novi DS 5 predstavlja uzor u svom segmentu po pitanju obrtnog momenata, potrošnje goriva i emisije. Ovaj dvolitarski HDi motor od 150KS ima potrošnju od 4,4 l/100 i emisiju CO2 od 103 g/km, što predstavlja 22g manje u odnosu na HDi 160. Maksimalni obrtni momenat je napredniji u odnosu na prethodnu generaciju (HDi 160 Euro 5) i iznosi 370 Nm pri 2000 obrtaja/min.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_BLUEHDI150

  MOTOR BLUEHDI 180 S&S SA ŠESTOSTEPENIM AUTOMATSKIM MENJAČEM

  Motor BlueHDi 180 nudi visok nivo uživanja zahvaljujući svojoj snazi (133 kW) i najvećem obrtnom momentu (400 Nm pri 2 000 obrtaja/min). Ugradnjom novog turbopunjača promenjive geometrije, povećanjem pritiska prednabijanja i sagorevanja snaga motora BlueHDi 180 od 20 KS u odnosu na prethodnu generaciju (HDi 160). Osim ovoga, ovaj novi motor je opremljen osovinom uravnoteženja koja garantuje nivo akustične i vibracijske udobnosti koji se očekuje u ovoj klasi vozila. Novi DS 5 BlueHDi 180 S&S sa šestostepenim automatskim menjačem sjedinjuje performanse (emisiju CO2 od 110 g/km, što je 44 g manje u odnosu na HDi 160 sa automatskim menjačem i potrošnju od 4,3 l/100 km) i uživanje u vožnji (obrtni momenat od 400 Nm).

  920X520-NEW_DS5_motorisation_BLUEHDI180

 • Novi DS 5, vozilo na kojem je predstavljena nova hibridna dizel tehnologije, i dalje će da nudi ovaj pogonski sklop koji sjedinjuje vozna svojstva dizel motora i efikasnost elektromotora. Sa pogonskim sklopom Hybrid 4×4 doživljaj vožnje je energičan (200 KS, pogon na sva 4 točka, gradska vožnja sa elektromotorom, funkcija boost pri ubrzanju), emisija CO2 mala (90 g/km), a potrošnja od 3, 5 l / 100 km (u gradskoj vožnji, manje od 3 l/100 km).
  Hybrid 4×4 nudi vožnju u nekoliko načina rada. Točkićem, smeštenim na središnjoj konzoli, vozač može da bira između četiri načina funkcionisanja: Auto, Zero Emission Véhicle (ZEV), pogon na sva 4 točka (prednji točkovi pomoću motora sa unutrašnjim sagorevanjem, a zadnji pomoću električnog motora) i Sport (maksimalno korišćenje električnog motora uz dodatak motora sa unutrašnjim sagorevanjem).

  920X520-NEW_DS5_motorisation_HYBRID4X4

 

PREDNOSTI 

 • DIZAJN

  Avangardni dizajn: njegova nova, izvajana i sofisticirana prednja maska “DS Wings” nudi potpuno nove doživljaje u vožnji.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Design

 • NOVI POTPIS

  Novi, magnetski pogled: njegova nova svetla “DS LED VISION” udružuju LED i Ksenon tehnologije sa pokazivačima pravca koji se postepeno pale – jedinstveno na tržištu – sa svetlima za maglu sa LED diodama i statičkim osvetljenjem u krivinama. Ovo osvetljenje nudi vrhunske performanse i moderni stil.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-RegardMagnetique

 • MATERIJALI

  Visoka moda: autentični materijali, vrhunsko umeće i elegancija u svim detaljima. Dostupne su 3 vrste kože, računajući i poluanilinsku kožu, koja je najluksuznija u automobilskoj industriji. Sedišta, koja izgledom podsećaju na kaiš ručnog sata, nalaze se samo u ovim vozilima, dok metal i aluminijumski ukrasi predstavljaju eho brenda DS; analogni sat je takođe jedna od privlačnih karakteristika.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Materiaux

 • UNUTRAŠNJOST

  Kabina, inspirisana svetom aviona, ima stakleni krov “kokpit”, a glavne komande (u obliku dugmića, točkića i prekidača) se nalaze na dvema centralnim konzolama od kojih je jedna smeštena dole, a druga na krovu.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-InterieurCockpit

 • PERFORMANSE

  Performanse novih BlueHDi i benzinskih motora zadovoljavaju normu Euro 6 – manje zagađuju i manje troše gorivo. Novi šestostepeni automatski menjač (EAT6) nudi izuzetne performanse: prenos brzina je 25% brži i nema vibracija, što ga čini ugodnim za korišćenje, a potrošnja goriva odgovara najboljim ručnim menjačima.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Performance

 • HYBRID4

  Hibrid 4×4 tehnologija: uveden na modelu DS 5, ovaj pogonski sklop sjedinjuje vozna svojstva dizel HDi 160 motora sa efikasnošću elektromotora: 200 KS, pogon na sva četiri točka i elektromotor za vožnju po gradu (emisija CO2 od 90g po kilometru). Hibrid koji znači “zadovoljstvo”.

  920X520-NEW_DS5_lesplus_HYBRID4X4

 • ISKUSTVO U VOŽNJI

  Jedinstveno iskustvo u vožnji: novi DS 5 nudi dinamična vozna svojstva i precizan i direktan volan, za savršenu mešavinu udobnosti i snage; oprema se postepeno uključuje (pristiskom na komandu Start, pale se instrument tabla, ekran u boji i head-up displeja). Sve ovo poziva na prijatno i bezbedno putovanje.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Experience de conduite

 • TEHNOLOGIJE

  Oprema poslednje generacije: uživanje i bezbednost su poboljšani zahvaljujući otključavanju i pokretanju vozila bez ključa, kameri za kretanje u nazad, nadzoru mrtvog ugla, automatskim dugim i kratkim svetlima i upozorenju o nenamernom prelasku preko bele linije (AFIL) druge generacije.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-tECHNOLOGIE

 • POVEZANOST

  Ekranom osetljivim na dodir u boji se nastavlja visoko tehnološko iskustvo u vožnji. Ovaj ekran poslednje generacije uključuje i New Mirror Screen tehnologiju, odnosno kopiranje pametnog telefona, kako biste bezbedno upravljali njegovim aplikacijama.

  Za bezbednu i opuštenu vožnju, novi DS 5 nudi i DS Connect Box sa paketom SOS & Assistance, sistem koji omogućava slanje hitnog poziva i slanje lokalizovane asistencije.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Connectivité

 • ARHITEKTURA

  Zadovoljstvo u vožnji: novi DS 5, zahvaljujući svojoj izuzetnoj arhitekturi, koja kombinuje kompaktne dimenzije (4,53 m) i prostranu kabinu, nudi :
  pet pravih mesta, veliki prtljažnik (468 l VDA) i prilagodljivost (vrata prtljažnika, sedišta koja mogu da se preklope u odnosu 1/3 – 2/3) – jedinstveni dizajn koji ne prihvata uobičajene kompromise.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Architecture

 

BOJE 

 • Novi DS 5 - Siva Hurricane
 • Novi DS 5 - Siva Hurricane

Siva Hurricane

 • Siva Hurricane

  Siva Hurricane
 • Siva Aluminium

  Siva Aluminium
 • Siva Shark

  Siva Shark
 • Crna Perla Nera

  Crna Perla Nera
 • Vapor Grey

  Vapor Grey
 • Blue Ink

  Blue Ink
 • Pearl White

  Pearl White
 

DETALJI 

 • STIL

  Smesta prepoznatljiv, novi DS 5 ima izuzetni spoljašnji i unutrašnji dizajn. Izražajan sa svih strana, njegov aerodinamični oblik privlači svačiji pogled i afirmiše dinamično i bezbedno ponašanje na putu.

  NOVA MASKA

  Novi DS 5 još snažnije odiše statusom i karakterom sa vertikalno postavljenom prednjom maskom koja ponosno nosi logotip brenda DS – DS Wings, kao podsetnik na originalni DS.

  Ova šestougaona maska DS Wings je jedinstvenog, skladnog i grafičkog dizajna. Elegancija maske je naglašena hromiranim okvirom čija se dva sjajna krila protežu u prednja svetla.

  NOVA SVETLA

  Novi DS 5 ima novi svetlosni potpis “DS LED Vison” sa novim svetlima koja sjedinjuju LED i Ksenon tehnologiju i nove pokazivače pravca sa postepenim paljenjem – jedinstveno na tržištu – sa svetlima za maglu sa LED diodama i statičkim osvetljanjem u krivinama.

  Obrađena poput dragog kamenja, ova svetla doprinose identitetu prednjeg dela nudeći istvoremeno kvalitetno osvetljenje. Ona su, prvenstveno, simbol prefinjenosti i posvećenosti detaljima brenda DS.

  MOĆNI ZADNJI DEO

  Zadnja strana novog DS 5, sa širokim tragom točkova, još više naglašava njegov status. Njegov stas se ističe i dvema izduvnim cevima koje su ugrađene u zadnji odbojnik, kao i svetlosnim potpisom sa šest svetlećih elemenata.

 • ‘KOKPIT’

  Unutrašnjost novog DS 5 nas podseća na svet vazduhoplovstva. Krov “kokpit” je najsimboličniji element. Na krovu se nalaze tri otvora za svetlo, koji stvaraju jedinstveni svetlosni ambijent, i danju i noću.

  Vozačevo mesto je osmišljeno tako da se vozač nalazi u sredini, a sve glavne komande su smeštene na dve središnje konzole (jedna dole, a druga na krovu), u obliku dugmića, točkića i prekidača, koji su, takođe, inspirisani svetom vazduhoplovstva.

  EKRAN OSETLJIV NA DODIR

  Ekran osetljiv na dodir za pojednostavljenu ergonomiju

   

  Ovaj novi ekran osetljiv na dodir od 7” nudi lakši pristup svim funkcijama vozila.
  Zahvaljujući ovom ekranu, tabla i središnja konzola su pročišćene (12 dugmića manje!) i pojednostavljene, stvarajući više mesta za pregrade, što olakšava svakodnevno korišćenje.

  AMBIJENT

  Novi DS 5 je među retkim vozilima koja nude 3 kvalitetne vrste kože za 8 kombinacija presvaka za sedište:
  – perforirana koža, koža nappa i poluanilinska koža, jedna od najlepših koža na svetu i koja se retko koristi u svetu automobila, osim kod proizvođača luksuznih vozila.

  Po prvi put se pojavljuju i:
  – novi ukrasni dodatak, na vratima i na središnjoj konzoli, od metala sa logotipom DS, kao uzrokom;
  – dvobojne presvlake za sedišta u dvobojnoj nappa koži crne Mistral i plave Saphir boje, koje su obrađene poput kaiša ručnog sata – što je jedinstveno u svetu automobila i što predstavlja ekskluzivnost brenda DS.

  UDOBNOST

  Novi DS 5 se razlikuje i po visoko kvalitetnim materijalima, kao i po, do najmanjeg detalja, dorađene zvučne izolacije:
  – aluminijum na ručkama vrata i dekorativnim delovima konzole, metal na ručici menjača i na unutrašnjim kvakama;
  – komandna tabla je prekrivena kvalitetnom, mekom na dodir, sunđerastom oblogom;
  – zvukovi su prigušeni i spokojni, zvučna izolacija i apsorpcija buke savršeno su izvedeni;

  Udobnosti novog DS 5 doprinose i sedišta sa funkcijom masaže, kojima može da se memoriše položaj za vožnju.

 • DS CONNECT BOX

  Za još više bezbednosti i udobnosti, novi DS 5 nudi i ponudu DS Connect Box sa paketom SOS & Assistance, koji omogućava slanje hitnog poziva i lokalizovanu asistenciju sa slanjem pomoći, ukoliko se pojavi problem.

   

  Za još više udobnosti i bezbednosti, od sada su u ponudi novi paketi:
  • paket Monitoring : virtuelna servisna knjižica (automatsko praćenje kilometraže i upozorenje na predstojeći servis), saveti za ekološku vožnju dati na osnovu konstatovanog stila vožnje i izveštaj o korišćenju vozila
  • paket Mapping : utvrđivanje položaja vozila, prikaz putanja i informacije o korišćenju vozila ukoliko nekome pozajmite vozilo
  • paket Tracking : lociranje vozila u slučaju krađe.

 • NADZOR MRTVOG UGLA (SAM)

  Sigurnosna oprema poslednje generacije za poboljšanu vidljivost. Lampica će se uključiti u jednom od spoljašnjih retrovizora kako bi upozorila vozača na vozilo ili motor u mrtvom uglu.

  UPOZORENJE O NENAMERNOM PRELASKU LINIJE

  Druga generacija upozorenja o nenamernom prelasku linije (AFIL), iz Vašeg novog DS 5, je još intuitivnija. Ukoliko pređe preko linije, vozač je upozoren vibracijama njegovog sedišta.

  INTELIGENTNA KONTROLA PROTIV PROKLIZAVANJA

  Bez obzira na vrstu puta i motor, ovaj sistem, povezan sa ESP-om (dinamička kontrola stabilnosti), pomaže pri kretanju na klizavoj podlozi i obezbeđuje bolje prianjanje i bolju vuču, smanjujući proklizavanje točkova.

  STATIČKO OSVETLJENJE U KRIVINAMA

  U krivini i pri maloj brzini (najviše 40 km/h), svetla za maglu, sa statičkim osvetljenjem u krivinama, nude dodatni svetlosni snop radi bolje preglednosti krivine ili raskrsnice.

  DETEKCIJA NEDOVOLJNOG PRITISKA U GUMAMA

  Ovaj sistem automatske kontrole pritiska u gumama otkriva eventualni pad pritiska, koji može da naruši stabilnost vozila i sigurnost putnika.

 • OTKLJUČAVANJE I POKRETANJE VOZILA BEZ KLJUČA

  Zahvaljujući funkciji otključavanja i pokretanja vozila bez ključa, Vaš novi DS 5 prepoznaje vozača čim mu se on približi. Za otključavanje vozila, dovoljno je približiti ruku ručici na vratima. Za pokretanje vozila, dovoljno je pritisnuti komandu START.

  AUTOMATSKA DUGA I KRATKA SVETLA

  Zahvaljujući minijaturnoj kameri ugrađenoj u vetrobran, duga i kratka svetla se automatski isključuju i uključuju, zavisno od osvetljanja i uslova u saobraćaju.

  KAMERA ZA KRETANJE U NAZAD

  Kamera za kretanje u nazad, koja je povezana sa novim ekranom osetljivim na dodir od 7″, šalje sliku u boji na ekran. Zahvaljujući vizuelnim reperima u boji, vozač može sigurno da vozi u nazad.

  HEAD-UP DISPLEJ

  Za još više bezbednosti, tehnologija koja je u službi bolje vidljivosti i veće udobnosti.
  Veoma inovativna tehnologija nadahnuta borbenim avionima, kako bi podaci bili jasno vidljivi u svim situacijama, head-up displej u boji projektuje osnovne podatke o vožnji na providnu ploču u vozačevu vidnom polju.

  Jednostavno pritisnite dugme START i otvara se providna ploča head-up displeja u boji, a tri digitalna instrumenta i kontrolna kazaljka se bude… Fascinantno!