March 26, 2017

PRVA POBEDA I MNOGO NADE

.

FILM O TRCI: NAPETO DO CILJA!

Trka je počela sa najdužom specijalom relija, El Chocolate i njenih 55 km. Zahvaljujući dobrom odabiru pneumatika i odličnoj startnoj poziciji, Kris Meeke je zauzeo vodeću poziciju na generalnom plasmanu. Britanac je i drugi dan završio na liderskoj poziciji, sa 20’’9 prednosti u odnosu na Sébastien Ogier-a.

U nedelju je ostalo da se pređu «samo» dve specijale kako bi se osvojila prva pobeda za Citroën C3 WRC. U El Calera, vozači Citroën Total Abu Dhabi WRT-a su, zajedno, ostvarili odličan rezultat, sa prvim mestom za Meeke-a i trećim za Lefebvre-a.

600x430

POTENCIJALI TIMA CITROËN C3 WRC NA DELU

Nakon što je tenzija od vikenda popustila, Yves Matton, direktor Citroën Racing-a, mogao je da ispolji svoja osećanja : «Ova prva pobeda na zemljanoj podlozi dokazuje da je ekipa Citroën-a C3 WRC odradila odličan posao i da, sada, možemo da nastavimo naš razvoj».

Nakon ove prve trke na zemljanoj podlozi, Citroën Total Abu Dhabi WRT će da se koncentriše na sledeću trku koja se vozi na asfaltu. U trci na Korzici (6-9. april), biće angažovana tri Citroën-a C3 WRC za timove Kris Meeke / Paul Nagle, Craig Breen / Scott Martin i Stéphane Lefebvre / Gabin Moreau.

600x430_2

BROJKE I STATISTIKA

5 : broj « scratch-ova » koje je realizivao Kris Meeke, najbolji performer ovog vikenda

7 : broj vozača koji su realizovali barem jedan « scratch » u Meksiku

2,7 : prosečna pozicija Kris Meeke-a pri dolasku na specijale (osim super specijala)

1863,93 km : rastojanje koje je prešao C3 WRC od početka sezone