June 24, 2015

Svetski dan industrijskog dizajna u Citroën-u

Svetski dan industrijskog dizajna je inicijativa Međunarodne svetske organizacije za industrijski dizajn. Prvi put je proglašen 2007. godine na 50 godišnjicu organizacije.

Ova manifestacija omogućava profesionalnim dizajnerima i mladim entuzijastima dizajna, da pokažu kako industrijski dizajn poboljšava ekonomske, socijalne i kulturne veze, kao i ekološki kvalitet u svetu u kojem živimo.

S obzirom da je Citroën brend koji veliki broj ljudi povezuje upravo sa savršenim dizajnom i inovacijama, bilo je za očekivati da svečano otvaranje ovakve manifestacije bude upriličeno u salonu u Beogradu. Svakako, najveća zvezda otvaranja bio je model C4 Cactus, koji je za proteklih godinu dana, od kada je lansiran u Evropi, dobio vise od 40 nagrada i prodat u više od 74.000 primeraka.

Među priznanjima posebno se izdvaja svetska nagrada WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR za Citroën C4 Cactus i njegov odvažan i inovativan stil, a priču o ovom vanserijskom modelu, sa dizajnerske strane, kompletira svetska nagrada za enterijer. Naročito interesovanje izazvalo je učešće Citroën-a C4 Cactus na Sajmu dizajna u Milanu koji je održan u aprilu. Poziv je usledio kao specijalna nagrada za talenat dizajnera i kompletnog kreativnog tima brenda Citroën.