November 27, 2014

SEBASTIJAN LEB SE TAKMIČI NA RELIJU MONTE KARLO 2015 U VOZILU DS 3 WRC!

Devetostruki šampioni u WRC-u i sedmostruki pobednici u Reliju Monte Karlo, Sebastijan Leb (Sébastien Loeb) i Danijel Elena (Daniel Elena) vraćaju se takmičenju u DS 3 WRC na Reliju Monte Karlo, kojim se otvara WRC šampionat 2015 godine. Ovo jednokratno pojavljivanje na najprestižnijem reliju u WRC kalendaru podržaće samostalno lansiranje DS brenda u svetu.

Od Švedske do Australije, WRC je bez sumnje najveći izazov u savremenom motosportu zbog raznolikosti puteva i vremenskih uslova sa kojima se susreću. Sa dve svetske titule i 23 pobede, DS 3 WRC je rekorder među modelima koji se sada takmiče u WRC-u. Legendarni Reli Monte Karlo (19. – 25. januar) će još jednom započeti sezonu u jugoistočnoj Francuskoj.

Dva DS 3 WRC-a koja su izabrana da se takmiče voziće Kris Mik (Kris Meeke)/Pol Nejgl (Paul Nagle) – već potvrđeni kao tim za celu sezonu – i nekoliko poznatih lica! Neprikosnoveni šampioni relija, koje su osvajali čak 7 puta, Sebastijan Leb i Danijel Elena prihvatiće izazov povratkom na jednu trku posle više on godinu dana prekida njihove zajedničke karijere.

Sebastijan Leb je izjavio: „Ni sekundu nisam oklevao kada mi je bila ponuđena prilika da se takmičim u prvoj trci šampionata WRC 2015 u DS 3 WRC. Danijel i ja smo saglasni da je Monte Karlo jedan od naših omiljenih događaja. Divni putevi, činjenica da se treba kockati pri izboru pneumatika i sjajna atmosfera koja vlada na etapama: jedva čekamo da to doživimo još jednom! Sa DS 3 WRC imam lepe uspomene; nadam se da će mi Reli Monte Karlo 2015 doneti još. Biće to lični izazov za mene, jer se nisam takmičio u reliju više od godinu dana. Pronašli smo nekoliko termina u mom rasporedu kako bih mogao da učestvujem i u testiranju. Apsolutno sam poćašćen ovom mogućnošću da se sretnem sa velikom reli porodicom za vreme pauze u FIA WTCC sezoni!”