March 2, 2016

SAJAM U ŽENEVI 2016 : OSVEŽENJE I ENERGIJA NA ŠTANDU CITROËN-a !

Povodom sajma u Ženevi 2016, Citroën dostiže novu etapu svog pozicioniranja, predstavljajući nove modele, konceptualna vozila, i partnerstva sa kojima im je zajedničko: energija i svežina. Brend nastavlja da razvija i nove usluge, kako bi olakšao život svojim klijentima. Dinamika, koja je u toku, nastoji da ponudi različit doživljaj vožnje i da poremeti ustaljene kodove. Ona će se jasno videti na štandu Citroën-a, a tokom 2016. godine će se još povećavati.

NOVINE:

U Ženevi, Citroën izlaže energična vozila puna svežine kojima je cilj bezbrižnost, o bilo kom segmentu da se radi! Citroën predstavlja modele koji su nastali u saradnji sa drugim brendovima i koji predstavljaju dokaz kreativnosti i odvažnosti brenda.

Citroën SpaceTourer i njegov koncept na svetskoj premijeri – Moderan kombi koji spaja polivalentnost i lako korišćenje, Citroën SpaceTourer daje odgovor na potrebe savremenih porodica, ali i na potrebe onih koji ga koriste u profesionalne svrhe. – Pored njega, u jarkim bojama, konceptualno vozilo Citroën SpaceTourer Hyphen koji je rezultat saradnje brenda sa mladom, francuskom elektropop grupom Hyphen Hyphen. Crtica koja spaja porodice i one koji ga koriste u profesionalne svrhe, monovolumen i SUV, grad i putovanja. Asocirajući na otvoreni prostor i avanturu, ovo pustolovno vozilo u boji, sa pogonom na sva četiri točka, pojačava osećaj zadovoljstva i zabave, koji susrećemo u njegovoj verziji u seriji.

Novi Citroën E-MEHARI i njegov koncept – Citroën E-MEHARI: Iako podseća na ikonu – Méhari iz 1968. godine, E-MEHARI je više od toga: 100% električni kabriolet sa 4 mesta, modernog i zabavnog stila. Pored ovog novog modela, biće predstavljeno jedinstveno i inovativno konceptualno vozilo, koje je rezultat udruživanja brenda Citroën sa jednom francuskom modnom kućom.

Citroën C4 Cactus: 2 nove animacije – Neverovatna, specijalna 100% outdoor verzija, koja je rezultat partnerstva sa renomiranim brendom za surfovanje, Citroën C4 Cactus RIP CURL uvodi sistem Grip Control, za poboljšano prijanjenje, i stilske elemente koji naglašavaju njegov karakter; – Sa jednobojnom karoserijom, Citroën C4 Cactus « W » se pretvara u neverovatnu «urban iconic» verziju koja igra na kartu elegancije.

Imenica koja opisuje celu gamu i pravo umeće Citroën-a je udobnost. Udobnost za telo i duh, ali i novi doživljaj vožnje. Drugačije iskustvo u vožnji koje je pojačano poboljšanim motorima, kao što su: trocilindrični benzinski motor PureTech (čija je turbo verzija odabrana za « Engine of The Year 2015”) i dizel motori BlueHDi, čija se SCR tehnologija smatra najuspešnijom u obradi azotnih oksida (Nox), kao i u smanjenoj emisiji štetnih gasova.

Svetska premijera: CITROËN SPACE TOURER

«UNLIMITED LIFE» : Kao predvodnik u segmentu monovolumena i vozila za zabavu, CITROËN ima istinsko znanje i umeće koji su potrebni za razvoj polivalentnih i prostranih vozila koji unose zadovoljstvo u vožnju. Sa SpaceTourer-om upotpunjuje svoju ponudu i potvrđuje sposobnost da se, u segmentu furgona, popne u višu klasu. On je moderan i prilagođen svetu u pokretu, u kojem se način življenja i navike neprestano menjaju, a zabava i putovanja sve češće dele sa drugima. SpaceTourer je optimističan, praktičan i dobar pratilac koji svakodnevno olakšava život i nudi bezbroj mogućnosti. On daje pravi odgovor za svet u pokretu, gde se način života neprestano menja i gde se sve češće zabava deli, a putuje se u grupi. CITROËN SpaceTourer, moderno vozilo snažnog karaktera, svojim siluetama i mogućnostima unutrašnjeg uređenja, daje novi odgovor na potrebe savremenih porodica i onih koji vole da putuju sa prijateljima, ali i onih koji će da ga koriste u profesionalne svrhe. Ovaj novi kombi je pravi nomad koji beskompromisno ujedinjuje udobnost, praktičnost i lep izgled. Zahvaljujući novoj platformi, SpaceTourer nudi dinamično ponašanje i potrošnju po kojoj je “Best in Class”. Opremljen je tehnologijama koje garantuju visok nivo bezbednosti i koje olakšavaju svakodnevni život.

Konceptualno vozilo: Citroën SpaceTourer HYPHEN: Jedinstveno konceptualno vozilo sa svežim pustolovnim izgledom jarkih boja. Već svojim imenom Hyphen (crtica koja spaja dve reči na engleskom), on povezuje porodice i osobe željne druženja, monovolumene i SUV vozila, grad i otvorene prostore… U njemu, sve postaje moguće. Svako može da se smesti u njega kako bi se upustio u beskrajnu avanturu. Zato je sasvim prirodno što se brend obratio grupi HYPHEN HYPHEN da učestvuje u njegovoj promociji. Oni su mlada energična grupa iz Nice, koja je nominovana za francusku muzičku nagradu «Victoires de la musique 2016» koja postaje referenca na elektropop sceni. Arno Beloni (Arnaud BELLONI), direktor za marketing i komunikaciju, je izjavio: « CITROËN je oduvek znao kako da bude inovativan, ispred svog vremena i kako da otkriva talente. Susret sa bendom HYPHEN HYPHEN i dogovaranje partnerstva su za nas bili logični. Ovo je susret sa nekonvencionalnom grupom sa pravim grafičkim i muzičkim potpisom. To je, za nas, i način da ujedinimo naše vrednosti, poput optimizma, deljenja i kreativnosti. »

CITROËN E-MEHARI: «SLOBODAN DUH»

Citroën E-MEHARI je pravo električno vozilo u svetu automobila! Povezan sa istorijom brenda, a istovremeno odvažno okrenut prema budućnosti, E-MEHARI, svojom razigranošću, podseća na ikonu, model Méhari iz 1968. godine, ali je i mnogo više od toga: 100% električni kabriolet sa 4 mesta, modernog i zabavnog stila. Ovom novom etapom CITROËN potvrđuje svoju želju da ponudi različita vozila, puna svežine i optimizma. Moderan, nesputan, nekonvencionalan, čak i, drzak… puno je reči kojima može da se opiše novi model brenda CITROËN. E-MEHARI je originalno vozilo puno boja, izrazito odvažno i potpuno u duhu CITROËN-a. E-MEHARI je «it car», koje će da zavede osobe koje su u potrazi za različitošću, za optimizmom, koje prate trendove i ekološki su osvešćene.

 

CITROËN C4 CACTUS: «OUTDOOR» I «URBAN ICONIC»

Po uzoru na vozila koja su obeležila svoju epohu, sa Citroën C4 Cactus-om se identifikujemo i lako ga pamtimo. Tamo gde su kodovi fiksirani, Citroën C4 Cactus postavlja osnove novog vozila sa jedinstvenim dizajnom koji spaja praktičnost i lepotu. Neverovatan spoj koji je nagrađen 35 puta, posebno sa prestižnom nagradom «World Car Design of the Year 2015». Crossover sa mnogobrojnim licima, koji nudi personalizaciju, Citroën C4 Cactus nastavlja razvitak svoje game i nudi dve nove ponude. Na taj način svačije želje su zadovoljene!

C4 Cactus RIP CURL: Citroën predstavlja sistem Grip Control sa specijalnom serijom «C4 Cactus RIP CURL», koja je nastala iz saradnje Citroën-a i njegovog partnera RIP CURL, vodećeg brenda za surfovanje. Jedinstveni i nesputani Crossover, Citroën C4 Cactus, za ovu specijalnu seriju, uvodi funkciju Grip Control, koja mu pruža poboljšano prijanjanje, kao i stilske elemente koji pojačavaju njegov 100% outdoor karakter. Citroën nudi ljubiteljima ovog modela jednu novu verziju, koja se ističe tehnologijom i performansama i koja odgovara životu ispunjenom relaksacijom, zabavama i bezbrižnošću.

C4 Cactus «W» «Urban iconic» verzija: Povodom sajma u Ženevi, Citroën će, na svom štandu, da predstavi novu mogućnost personalizacije svog ključnog modela C4 Cactus. Nazvana «W» , ova konfiguracija ima jednobojnu karoseriju u urbanom i šik duhu! Citroën C4 Cactus sa svojim Airbump-ovima® (koji predstavljaju pravu zaštitu protiv svakodnevnih udaraca i koji grafički stvaraju čisti i meki izgled Citroën C4 Cactus-a na bočnim stranama i odbojnicima) izražava snažan stil. Pristalica kontrasta, Citroën C4 Cactus se, ovaj put, otkriva kroz novu ponudu bele karoserije sa crnom unutrašnjosti, koja je nazvana «W».

UDOBNA I POBOLJŠANA GAMA

Već oko 100 godina, Citroën se prepoznaje po svom umeću po pitanju udobnosti. Udobnost, koja je zajednička aktuelnoj Citroën gami, kao i njenim budućim modelima, uvek je bila prioritet za brend. Citroën poseduje pravo umeće u načinu osmišljavanja vozila. Radi se o sveobuhvatnom komforu, koji nudi blagostanje i telu i duhu, kako bi se odgovorilo na nova očekivanja i novi način doživljaja automobila. Ova udobnost je prisutna na svim nivoima. Ona se javlja u dizajnu, velikoj kabini, inteligentnoj organizaciji prostora, mnogobrojnim i velikim pregradama, udobnim sedištima od glatkih materijala, dobrom osvetljenju koje poziva na druženje i digitalnom, jasnom i intuitivnom ekranu osetljivom na dodir od 7’’, na kojem se nalaze sve funkcije.

Gama Citroën je poznata i po motorima i menjačima poslednje generacije. Sa svojim dizel BlueHDi i benzinskim PureTech motorima, Citroën nudi vozila koja su efikasna u svim segmentima, kako bi se odgovorilo na potrebe svih, istovremeno štiteći okolinu. Efikasni benzinski trocilindrični PureTech motori su poznati po svojim performansama i slaboj emisiji/ potrošnji goriva, među kojima je trocilindrični turbo motor izabran za motor 2015. godine. Tehnologija BlueHDi se sastoji od Selective Catalytic Reduction (SCR), koji je ugrađen ispred filtera za čestice i koji omogućava do 90% eliminaciju azotnih oksida (NOx) koje proizvode dizel motori. Danas je taj sistem priznat za najefikasniji sistem za obradu NOx. Citroën nudi i novi automatski šestostepeni menjač (EAT6) koji pruža vozačima uživanje u vožnji i smanjenu potrošnju goriva. EAT6 udružen sa tehnologijom Stop&Start omogućava novoj gami Citroën C4 PureTech 130 S&S EAT6 da, u mešovitoj vožnji, ostvari potrošnju goriva od 4,8 l/100km i emisiju CO2 od 110 g/km.