February 8, 2016

PRVA POBEDA DS VIRGIN RACING TEAM U OVOJ SEZONI

PRVA POBEDA DS VIRGIN RACING TEAM U OVOJ SEZONI

Formula E je FIA revolucionarno prvenstvo potpuno električnih vozila. Ono predstavlja viziju budućnosti automobilske industrije i služi kao okvir za istraživanje i razvoj električnih vozila. Prva sezona počela je u septembru 2014. godine u Pekingu, a završena je u junu prošle godine na ulicama Londona. U prvenstvu učestvuje 10 timova, od kojih svaki ima dva vozača.

Posle četiri trke u novoj sezoni DS Racing Team uspeo je da ostvari prvu pobedu na trci Buenos Aires ePrix. Nakon puno posla oko unapređenja performansi vozila, rezultati su više nego impresivni i pobeda je ostvarena tako što je FormulaE DS Racing Team-a vodila od samog starta trke.
Ovome treba dodati da je i tokom kvalifikacija prvi vozač tima Sam Bird osvojio Pole Position i startovao sa prvog mesta, koje nije ispuštao do kraja trke. Oduševljeni Bird je rekao da je ovo pobeda celog tima i da očekuje da se ovaj trend nastavi i tokom nastavka sezone.

DS Virgin Racing Formula E Team nalazi se trenutno na 4 mestu u generalnom plasmanu sa 58 bodova, dok se prvi vozač Sam Bird nalazi na 3 mestu, a drugi vozač Jean-Eric Vergne nalazi se na 14 mestu, od ukupno 20 vozača koji učestvuju u prvenstvu.