May 19, 2014

Pobede Milera i Lopeza u Francuskoj

FIA Svetski šampionat turing automobila na stazi Pol Rikar (Paul Richard) privukla je veliku pažnju publike, naročito zbog prisustva Citroën Racing tima i njegovih vozača Sebastijana Leba (Sébastien Loeb) i Ivana Milera (Yvan Muller).

Ivan Miler je započeo trku sa prve startne pozicije i postigao svoju prvu pobedu u sezoni. Sebastijan Leb i Hose-Marija Lopez (José-María López) su završili drugi, odnosno četvrti, uprkos startovanju sa začelja! U drugoj trci, Hose-Marija Lopez je napravio impresivan podvig, napredujući od poslednje do prve pozicije.

Citroën Racing je zauzeo prve dve pozicije na pobedničkom postolju, sa drugoplasiranim Ivanom Milerom, dok je Sebastijan Leb završio kao šesti. „Nadmetanje sa Pečitom (Pechito) je bilo odlično i sa poštovanjem, onako kako treba da bude između članova istog tima“, izjavio je Ivan Miler.

Iv Maton (Yves Matton), direktor Citroën Racing-a, je zadovaljan rezutatima svojih timova: „Jedna prva startna pozicija i dva prva i dva druga mesta, ovo je bio odličan vikend za nas. Ivan Miler je imao težak vikend u Marakešu, ali ovog puta je upravo on osvojio najviše bodova tokom celog događaja.“