December 26, 2019

NOVI SUV CITROËN C5 AIRCROSS: VEĆ 100 000 PRODATIH VOZILA!

Za manje od godinu dana od lansiranja, novi SUV Citroën C5 Aircross je prodat u više od 100 000 komada. Ovaj rezultat ga čini 3. najprodavanijim putničkim vozilom brenda. SUV Citroën C5 Aircross, na ovaj način, doprinosi Citroënovom uspehu, najbrže rastućem brendu među 12 najprodavanijih evropskih brendova automobila (rezultat za 11 meseci 2019. godine).

Od lansiranja u januaru, novi SUV Citroën C5 Aircross je već dostigao 100 000 prodatih vozila. Ovo ga čini 3. najprodavanijim putničkim automobilom na svetu (posle modela C3 i SUV-a C3 Aircross). U Francuskoj, gde se proizvodi (Ren), novi SUV Citroën C5 Aircross je, od početka godine, 2. najprodavaniji SUV C segmenta.

Ovaj uspeh je veoma doprineo dinamici Citroëna, najbrže rastućoj marki među 12 najprodavanijih evropskih brendova automobila (30 zemalja) od početka godine. Svojim jedinstvenim dizajnom, komforom i modularnošću i uz 20 tehnologija za pomoć u vožnji, novi SUV Citroën C5 Aircross potvrđuje svoju privlačnost (skoro svaka druga porudžbina je sa najvišim nivoom opreme – Shine).

Ova komercijalna dinamika će se nastaviti i ubrzati u 2020. godini, naročito sa ulaskom brenda u Indiju, gde će SUV C5 Aircross biti 1. Citroënov model koji se prodaje, ali i sa izlaskom novog SUV-a C5 Aircross Hybrid, njegove hibridne verzije (PHEV), koji je predstavljen prošlog meseca.