July 1, 2022

NOVI CITROËN C4 X & ELEKTRIČNI Ë-C4 X PRKOSE STANDARDIMA I SPAJAJU ELEGANCIJU LIFTBEKA, PREFINJENOST LIMUZINE SA 4 VRATA I STAV SUV-a

« Oduševljeni smo što možemo da integrišemo nove modele u našu gamu. Nosioci Citroënovog identiteta, novi ë-C4 X i C4 X, značajno će doprineti jačanju našeg brenda i širenju prodaje na međunarodnim tržištima kao što su Bliski istok/Afrika, kao i u Evropi. », izjavio je Vensan Kobe, generalni direktor Citroëna.


« Mnogi kupci su nam rekli da bi voleli pristupačnu, odgovornu i elegantnu alternativu hedžbekovima i SUV vozilima koji su veoma prisutni u segmentu velikih kompaktnih vozila. Danas im predstavljamo naš odgovor na ova očekivanja: različit i okrenut prema budućnosti, koncept koji se nalazi na raskrsnici modela  i koji nudi udobnost, tehnologije, sigurnost i sve vrednosti koje očekujete od Citroëna, ali i veliku prostranost i polivalentnost, kao i prednosti 100% električne vožnje.»   

Copyright Alex Rank @ Continental Productions

 • Citroën predstavlja novu elegantnu, atraktivnu i dopstupnu alternativu klasičnim modelima sedana i SUV-ova srednje veličine.
 • Novi C4 X i ë-C4 X kombinuju eleganciju liftbeka, moderan stav SUV-a i, sa dužinom od 4,60 m, večni karakter limuzine sa 4 vrata.
 • Ova nova ponuda će značajno povećati međunarodnu prodaju Citroëna, naročito na tržištima Bliskog istoka i u Africi.
 • C4 X i ë-C4 X nude konektivnost poslednje generacije zahvaljujući intuitivnom interfejsu za aplikaciju My Citroën Drive Plus, koji je predstavljen na novom Citroënu C5 X.
 • Učestvovaće i u ubrzanju energetske tranzicije sa modelom ë-C4 X, zavodljivom kombinacijom dizajna, udobnosti i prostranosti, sa potpuno jedinstvenim električnim pokretanjem i vožnjom koja emituje nula emisije štetnih gasova.
 • ë-C4 X u WLTP ciklusu nudi domet do 360 km sa električnim motorom od 100 kW i 136 KS, kao i brzo punjenje (100 km/10min.) sa jednosmernom strujom od 100 kW.
 • Novi model naglašava prostranost i sveopšti osećaj sigurnosti, zahvaljujući velikom prostoru za kolena u drugom redu, velikom prtljažniku od 510 litara i električnom motoru koji omogućava tihi i bez vibracija neprestani pristup centru grada sa ograničenjem za vožnju.
 • Ističe se svojom udobnošću u kabini zahvaljujući ekskluzivnom programu Citroën Advanced Comfort, sa sedištima Advanced Comfort i oslanjanjem Citroën Advanced Comfort®.
 • Zavisno od tržišta, dostupna su tri Citroën PureTech benzinska i jedan dizel motor za C4 X, kao i 100% električni motor za ë-C4 X koji će predstavljati ekskluzivnu ponudu za mnoga evropska tržišta.
 • Nakon početka prodaje novog ë-C4 X, pokrenuće se CITIZEN, Citroënovo iskustvo mobilnosti za 100% zen iskustvo. Ova inicijativa proširuje Citroënovu posvećenost dobrobiti kupaca, ali i celokupnog ekosistema.
 • Ponuda usluga ë-C4 X podrazumevaće eSolutions ponude za javno i privatno punjenje, opciono osiguranje u skladu sa parametrima vožnje i nove servisne ugovore koji daju prednost korišćenju recikliranih rezervnih delova. Nakon početka prodaje modela ë-C4 X, uvodiće se nove dodatne usluge.

Copyright Quentin Decorps @ ContinentalProductions

«Udobnost putnika pozadi i zapremina prtljažnika su važni za vozilo koje teži da popuni prazan prostor između klasičnih modela sa 4 vrata i luksuznih kupea. Ovo vozilo nesumnjivo odgovara na sva ova očekivanja. Mislimo da će ovaj model kupci smatrati interesantnim i različitim, zato što je elegantan, prepoznatljiv i prožet Citroën genima. Ali, zaista smo iznenađeni koliko je udobno voziti se pozadi, zahvaljujući najvećem prostoru za kolena u ovoj klasi, velikom prostoru iznad glave i odličnoj vidljivosti ispred i sa strane, a sve su ovo ključni elementi našeg programa Advanced Comfort », rekla je Lorans Hansen, direktorka za Citroën proizvode i strategiju.

Copyright Alex Rank @ Continental Productions
Copyright Alex Rank @ Continental Productions
Copyright Quentin Decorps @ ContinentalProductions
Copyright Alex Rank @ Continental Productions