September 21, 2021

NOVI CITROËN C4 I Ë-C4 100% ËLECTRIC: USPEŠAN POČETAK PRODAJE U EVROPI!

  • Novi C4 i ë-C4 lansirani su u Evropi početkom 2021. i do polovine godine su zabeležili dobru prodaju sa 30.855 novoregistrovanih vozila.
  • Ë-C4 među kompaktnim električnim berlinama u Evropi se posebno ističe, jer nakon 6 meseci prodaje zauzima 3. mesto u svom segmentu.
  • U Francuskoj C4 zauzima prvo mesto u prodaji berlina C segmenta fizičkim licima.
  • U Evropi C4 zauzima odlično drugo mesto u Španiji i treće u Portugaliji među berlinama C segmenta.

C4 i ë-C4, koji su počeli distribuciju na evropskim tržištima početkom 2021. godine, uspeli su da se istaknu među berlinama C segmenta. Ključne igrače ovog segmenta C4 i ë-C4 odabralo je za 6 meseci u Evropi više od 30 000 klijenata*.
* STATNET Europe 29 zemalja

«Sa novim C4 Citroën se snažno vraća u segment kompaktnih berlina, zahvaljujući odvažnom stilu i udobnosti za koju su svi čuli.  A on je i jedino vozilo u svom segmentu koje nudi  100% električni model koji se postepeno pozicionira u prodaji električnih vozila u Evropi.»  Arno Ribo

Novi Citroën C4 i ë-C4 su se brzo nametnuli na tržištu francuskih automobila i u celom segmentu C berlina C4 zauzima treće mesto sa delom tržišta od 13,3%. U Španiji, gde se proizvodi, C4 zauzima drugo mesto u segmentu kompaktnih berlina sa delom tržišta od 9,5%. U Portugaliji novi kompaktni Citroën se nalazi na 3. mestu, sa delom tržišta od skoro 12%. U ostatku Evrope, C4 se, posebno, ističe u Italiji i Belgiji gde se nalazi na 6. mestu u svojoj kategoriji.

Ë-C4, 100% električna verzija C4, takođe ima dobar uspeh i zauzima, u Evropi, već 15% od ukupno novoregistrovanih C4. U Holandiji je registrovano 38% ë-C4 od ukupnog broja novoregistrovanih C4, u Nemačkoj 27%, a u Velikoj Britaniji 20,5%. U Francuskoj, udeo ë-C4, iznosi 10,2%, ali se taj broj povećava iz meseca u mesec. Šest meseci od početka prodaje, ë-C4 se, u Evropi, nalazi na 3. mestu među električnim kompaktnim berlinama, sa delom tržišta od 8%.

Svojim odvažnim stilom, C4 i ë-C4 nude novi koncept segmentu kompaktnih berlina. Svojim podignutim i afirmisanim stavom, silueta kombinuje eleganciju i dinamičnost berline, dodajući neke SUV kodove za više snage i karaktera. Prijatna kabina puna tehnologija izražava istovremeno osecaj udobnost i savremenost.

C4 i ë-C4 nude, takođe, mogućnost da birate između 3 različita motora: električni motor od 100 kW (136 ks) sa autonomijom od 350 km, koja mu pruža veliku slobodu pokreta, benzinski Euro 6d motor sa unutrašnjim sagorevanjem od 100 do 155ks ili dizel motor od 110 do 130 ks.

Sa modelima C4 i ë-C4, Citroën je održao svoje obećanje da će proizvoditi model sa posebno udobnim i prijatnim osećajem u kabini! Udobnost u vožnji je dobijena oslanjanjem na Hidrauličnim Progresivnim Jastucima® i sedištima Advanced Comfort. Prijatan boravak u vozilu dobijen je zahvaljujući prostranoj kabini, dobro raspoređenim pregradama i mnogobrojnim tehnologijama među kojima je i head-up displej.

210914_Infographie C4.ai