October 24, 2018

NOVI CITROËN BERLINGO I NOVA LIMUZINA CITROËN C4 CACTUS SU FINALISTI NAGRADE AUTOBEST 2019.

Žiri evropske nagrade Autobest je objavio 6 finalista od više od 20 kandidata. U okviru ovog prestižnog takmičenja, Citroën, u finalu, učestvuje sa dva modela: novi Citroën Berlingo i nova limuzina Citroën C4 Cactus. Ovo je prvi put u 18 godina da neki proizvođač ima dva modela u finalu. Pobednik za "Best Buy Car of Europe" za 2019. će biti objavljen 15. decembra.

Od 2001. godine, kada je nagrada ustanovljena, Autobest, svake godine, bira «Best Buy Car of Europe», odnosno najbolji izbor vozila u toj godini.

Novi Citroën Berlingo i nova limuzina Citroën C4 Cactus su među 6 finalista za ovu nagradu. Citroën je prvi proizvođač koji ima dva modela u finalu, od nastanka ove nagrade 2001. godine!

Najprodavaniji Citroën-ov model u 2017. godini u 17 zemalja, Berlingo je sada, nakon C3, najprodavanije vozilo. U Evropi, on je drugi najprodavaniji model od višenamenskih vozila i ostao je među top tri u segmentu lakih dostavnih vozila. Od njegovih početaka, 1996. godine, do danas, proizvedeno je više od 3,3 miliona vozila. Ova nova generacija, koja je inspirisana očekivanjima kupaca, savršeno ilustruje novi potpis « Inspired by you ». Novi Citroën Berlingo, svojom prostranošću i funkcionalnošću, idealan je izbor za ljude koji imaju aktivni stil života.

Svojim jedinstvenim karakterom, novi C4 Cactus je ultra udobna limuzina. Ova nova ponuda kompaktne limuzine predstavlja značajnu nadogradnju za C4 Cactus, dajući mu novu dimenziju po pitanju tehnologija i opcija motora, dok model nastavlja da se razlikuje svojim jedinstvenim karakterom i komforom. Dizajn i dalje čuva svoju odvažnost i savremenost. U kabini, novi C4 Cactus nudi besprekornu udobnost, uranjajući putnike u pravu čauru. Koristeći program Citroën Advanced Comfort®, novi C4 Cactus je prvi model u Evropi koji ima hidraulične progresivne jastuke® (Progressive Hydraulic Cushions® – PHC), koji stvaraju utisak da lebdite na letećem ćilimu, i prvo vozilo koje se ponosi sedištima Advanced Comfort.

Žiri sastavljen od 31 novinara iz 31 evropske zemlje doneće svoju odluku na osnovu 13 kriterijuma, među kojima su i odnos kvalitet-cena, dizajn, udobnost, tehnologije, kao i kvalitet servisnih usluga i dostupnost rezervnih delova u distributivnim mrežama.
Posle uporednih testova između 6 finalista, koji će se održati 27. i 28. novembra, model koji dobije najviše glasova osvojiće ovu prestižnu nagradu.

Pobednik će biti objavljen 15. decembra.