March 5, 2015

DS ULAZI U NOVO DOBA POD ZNAKOM AVANGARDE

Po prvi put će DS, kao marka, biti prisutan na Međunarodnom sajmu u Ženevi. Ovo je značajna etapa koja označava početak novog doba pošto će DS po prvi put predstaviti svoj novi logotip, svoj potpis ‘Spirit of avant-garde’ i novi DS5.

Od 5. do 15. marta 2015, posetioci će moći i da otkriju među DS-ovima: konceptualno vozilo DIVINE

DS, zatim DS 5 Moon Dust i DS 21 Pallas ‘model za 2015. godinu’. Ovaj međunarodni susret je prilika za DS, novu premijum marku, da objavi svoju ambiciju: povratak francuskih automobila u visoku klasu!

Marka DS danas otkriva svoj novi logotip, svoj potpis, poslednja ostvarenja, kao i ponudu internet usluga. Na taj način, DS ulazi u novo doba pod znakom avangarde!

 

LOGOTIP I POTPIS ZA NOVU MARKU DS

Kao i DS iz 1955, marka DS zvanično osnovana u junu 2014, rođena je u Parizu. Danas, ona otkriva svoj novi logo koji se sastoji od monograma DS koji dominira nad natpisom ‘DS AUTOMOBILES’. Natpis je namerno na francuskom jeziku, kako bi se skrenula pažnja na francuske korene brenda i, pored toga, na ambiciju DS-a koja se oslanja na umeće korišćeno za vozila iz visoke klase.

Na međunarodnom sajmu u Ženevi, DS otkriva i svoj potpis: SPIRIT OF AVANT-GARDE (Duh avangarde). Ovaj potpis na engleskom otkriva ambiciju DS-a da se nametne i na internacionalnom nivou. On prikazuje filozofiju koja vodi brend i koja nudi kupcima vozila sa uočljivim stilom i sa visokom tehnologijom, prefinjenošću i pažnjom usmerenom na detalje. SPIRIT OF AVANT-GARDE na taj način reflektuje atmosferu oko DS-a, a to je poziv za one koji dele taj optimizam i isti duh avangarde.

 

NOVI DS 5 : INKARNACIJA MARKE DS

Vozilo najbolje može da oživi potpis SPIRIT OF AVANT-GARDE! Posetioci Sajma automobila u Ženevi će moći premijerno da otkriju novi DS 5 – perjanicu marke DS – koji uvodi identitet marke novim prednjim delom – nazvanim DS Wings, kao i drugim novostima, koje čine DS! Avangardni stil, dinamično ponašanje, prefinjenost i posvećenost detaljima, kao i ponuda naprednih tehnologija – čine da novi DS 5 ima sve atribute sadašnjih i budućih DS automobila.

Nezaobilazni element svih premijum vozila je prednji deo. Na novom DS 5 prednji deo još snažnije odiše statusom i karakterom. On se odlikuje vertikalno postavljenom i pažljivo oblikovanom prednjom maskom sa logotipom DS u sredini – nazvanoj DS Wings, koja na prvi pogled podseća na stare DS modele – i svetlima opremljenim tehnologijom ‘DS LED Vision’.

U unutrašnjosti, vozačevo mesto je opremljeno ekranom osetljivim na dodir od 7’’ poslednje generacije (ekran koji omogućava pristup internet uslugama). Od lansiranja, kupac će moći da izabere jedan od pet efikasnih motora koji nude snagu (obrtni momenat do 400 Nm, zavisno od motora) i energetsku efikasnost (emisiju od 100 g/km odnosno 90 g/km zavisno od motora).

Sa ovim novim elementima, pored onih po kojima je ovaj model već poznat, kao što su avangardni dizajn i prefinjenost do najsitnijih detalja, novi DS 5 je više nego ikad ‘perjanica‘ marke DS.

 

DS 5 MOON DUST : SHOW-CAR KOJI VELIČA NOVI DS 5!

U sivoj mat boji koja je inspirisana avijacijom, sa specijalnom obradom elemenata od hroma… na DS 5 Moon Dustu na svemu je rađeno kako bi se istakla nova prednja maska! Više svetla i sjaja na hromiranim delovima na prednjem kraju kako bi se postigao kontrast sa drugim elementima obrađenim u stilu ‘Dark chrome’.

Kako bi se potpuno afirmisao ovaj prednji deo, prednja šestougaona maska DS Wings sa jedinstvenim i grafičkim dizajnom, ističe logotip DS.

DS 5 Moon Dust ima veoma prefinjenu unutrašnjost koja uranja vozača u svet koji svedoči o umeću završne obrade. Presvake u braon koži koja je obrađena po uzroru na kaiševe na ručnim satovima, obloge na vratima od plisirane svile i ukrasi od ebanovine… ovo su materijali, dostojni najboljih brendova visoke mode, koji su korišćeni za unutrašnjost konceptualnog vozila DS 5 Moon Dust.

DS 5 Moon Dust je opremljen dizel hibridnim motorom.

 

DS 21 PALLAS ‘MODEL ZA 2015. GODINU’ : SPOJ NASLEĐA I SAVREMENOG

Još jedan show-car koji je nastao na osnovama DS-a iz 1955. : DS 21 Pallas ‘model za 2015. godinu’.

Ovo legendarno vozilo, koje ove godine slavi šezdesetogodišnjicu, predstavlja nasleđe koje danas inspiriše marku DS. Ekipe zadužene za stil DS-a su osmislile DS 21 Pallas sa željom da spoje « nasleđe i sadašnjost ». Model, izložen na Sajmu u Ženevi, u tamno plavoj boji koja odgovara boji novog DS5 i sa unutrašnjošću u koži koja predstavlja obrazac za najprestižnije modele DS-a.

 

DIVINE DS : BUDUĆNOST MARKE DS

Predstavljen na Salonu automobila u Parizu 2014. godine, konceptualno vozilo DIVINE DS predstavlja DNK marke DS i njenu budućnost. Nacrtan i napravljen u Parizu, ovaj manifest stila spaja prefinjenost i tehnologiju. Odlikuje se kompaktnom siluetom sa četvoro vrata snažnog i uglađenog stila, istaknutog snažnim grafičkim potpisima. I njegova unutrašnjost je potpuno neverovatna zbog njegovog smelog izgleda. DIVINE DS ima laserska svetla, pogled iza vozila sa ugrađenom kamerom, poboljšanu aerodinamičnost…

DIVINE DS uvodi koncept ’Hiperpersonalizacije’ koji se odražava u tri različite unutrašnjosti, od kojih je svaka sa snažnom i jedinstvenom osobenošću: ‘Pariški šik’, ‘Muževni stil’ i ‘Fatalni Pank’.

 

NOVE INTERNET USLUGE

Kako bi istakla tehnološki napredak vozila DS, Marka u njih ugrađuje internet usluge koje su jednostavne za upotrebu i koje su fokusirane na kupca:

– novi ekran osetljiv na dodir od 7’’ koji je dostupan na svim DS vozilima tokom prvih šest meseci. Ugrađen u novi DS 5, kompatibilan je sa funkcijom New Mirror Screen. Ova funkcija omogućava prikaz ekrana pametnog telefona, bez upotrebe telefona.

– DS Connect Box, ponuda inovativnih internet usluga koja je razvijena kako bi se ispunila očekivanja kupaca Marke po pitanju bezbednosti, uštede vremena i udobnosti. Sve ove internet usluge rade zahvaljujući opremi koja je instalirana u vozilo. Dostupne su četiri usluge:

– paket SOS & Assistance : automatsko upućivanje hitnog poziva ili direktno povezivanje sa službom za hitne pozive jednostavnim pritiskom dugmeta « SOS ».

– paket Monitoring : virtuelna servisna knjižica (automatsko praćenje kilometraže i upozorenja na servis) i saveti za ekološku vožnju, na osnovu tehničkih informacija koje prosleđuje vozilo.

– paket Mapping : utvrđivanje položaja vozila (omogućava npr. da pronađete gde ste parkirali Vaše vozilo) i prikaz putovanja.

– paket Tracking : utvrđivanje položaja vozila u slučaju krađe.

– I najzad, nova mobilna aplikacija – nazvana MyDS – kompatibilna sa operativnim sistemima iOS/ Android. MyDS objedinjuje čitav niz funkcija: pronalazak parking mesta, nastavak puta peške do odredišta, podsetnik za buduće redovne servise, pristup uputstvima za korišćenje vozila, …. Cilj? Pratiti kupca tokom vožnje i ponuditi mu intuitivne i inovativne usluge. Sa aplikacijom MyDS, dostupni su mu svi podaci o vozilu, kao i posebne ponude za sve kupce DS-a.

Kako biste se upoznali sa novostima marke DS na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, susret je zakazan na štandu DS-a u u paviljonu 6 (mesto 6221) od 5. do 15. marta 2015.