May 4, 2015

DS NEDELJOM U PARIZU PROSLAVLJA SE 60 GODINA ISTORIJE DS-A

U okviru DS WEEK-a koji će se održati od 19. do 24. maja, DS priprema veliki događaj kako bi se proslavilo 60 godina DS-a i godinu dana od lansiranja brenda.
Široka javnost je takođe pozvana, u subotu 23. i nedelju 24. maja, da vidi izložbu DS-a u parku Tiljeri (Tuileries). Na oko 4 000 m2, posetioci će moći da urone u svet DS-a i da putuju kroz vreme : na programu su prošlost, sadašnjost i budućnost.
A ljubitelji će dobiti jedinstveni trenutak u nedelju 24. maja kada će više od 600 DS-a da prodefiluje Jelisejskim poljima (Champs-Élysées).
Od subote, ova vozila će biti na stazi Lina-Montleri (Linas-Montlhéry) na međunarodnom okupljanju povodom 60. rođendana ovog lagendarnog vozila. Ovo će biti najznačajnije okupljanje kolekcionara DS-a u godini.

DS, koji je ugledao svetlost 1955, i danas je jedna od ikona francuske automobilske industrije XX veka. Svojim komercijalnim uspehom, sportskim ostvarenjima, političkom karijerom, naročito sa generalom De Golom (De Gaulle), kao i filmskom karijerom, DS je obeležio život mnogobrojnih Francuza i preneo francusko umeće širom sveta.

Ambicija brenda DS, osnovanog 1. juna 2014, je da zadrži avangardni duh ovog legendarnog vozila i da vrati francuski automobil u svet luksuznih vozila. Brend zato nudi vozila koja se ističu svojim stilom, tehnologijama, dinamičnim komforom i prefinjenosti do najsitnijih detalja.

Kako bi proslavio šezdesetogodišnjicu originalnog modela DS, kao i lansiranje brenda, DS organizuje, od 19. do 24. maja 2015, veliki događaj u centru Pariza. Tokom prva četiri dana ugostiće predstavnike svoje svetske mreže, a 23. i 24. maja, šira javnost će moći da poseti izložbu DS-a.

Paralelno, u subotu 23. maja na putu Lina-Montleri (Linas-Montlhéry), održaće se najveće okupljanje ljubitelja DS-a na kome će biti prisutno više od 600 vozila. Sutradan će ovi doći u Pariz, gde će proći duž Sene, pa će preko Jelisejskog polja, da stignu do trga Konkord (Concorde), gde će da budu veći deo dana. Inicijator ovog sastanka je udruženje ‘Svet DS-a (Le monde de la DS)’, udruženje ljubitelja koje brend DS podržava.

 

IZLOŽBA U SRCU PARIZA…

Godinu svog lansiranja, 2015., brend DS će da obeleži okupljanjem na izložbi u parku Tiljeri (Tuileries) u Parizu, koja će da biti otvorena u subotu 23. i nedelju 24. maja. Osmišljena kao avenija u Hausmanovom stilu koju ograničavaju šest salona i automobili, izložba DS će uroniti posetioce u svet DS-a i u putovanje kroz vreme (od 1955. do budućnosti). Izložba će biti besplatna, a na programu će biti animacije za decu, kao i razgovori sa stručnjacima brenda DS (naročito sa dizajnerima iz Centra za dizajn brenda DS).

Kako bi zadovoljstvo moglo da traje duže, izložba DS će biti povezana. Pri dolasku, svaki posetilac će dobiti uređaj koji je povezan sa aplikacijom « MyDSweek » koja će mu omogućiti da, tokom posete, kreira svoje uspomene « na miru » preuzimajući informacije i fotografije sa izložbe. Ukoliko to želi, imaće mogućnost da ih podeli na društvenim mrežama.

 

IZLOŽBA DS, PUTOVANJE KROZ VREME OD 1955. DO BUDUĆNOSTI KROZ…

..Film..

DS je filmska zvezda! Od 50-ih godina do danas, film voli DS. Kao glavni lik ili kao statista, DS se pojavio u mnogobrojnim filmovima ili serijama, u Francuskoj i inostranstvu. Od « Fantômas se déchaîne » Andre Unebela (André Hunebelle), kroz « Povratak u budućnost » Stiven Spilberga (Steven Spielberg) do « The Mentalist » sa Simon Bakerom (Backer), njegov jedinstveni stil je oduševljavao režisere. Na izložbi će biti prikazani isečci iz filmske karijere DS-a.

..Foto galeriju..

Zvezda na jedno veče, zvezda na jedan dan, zvezda zauvek! Prikazan kroz slike najpoznatijih fotografa, kao i amatera entuzijasta, DS je osvojio svet od svog pojavljivanja 1955. godine.

Ovo izuzetno, dinamično i elegantno vozilo, koje ruši norme, proslavili su političari, poznate ličnosti, režiseri, reli vozači… Galerija nudi primere najlepših fotografija, a posetioci će moći da glume glavne uloge u kabini studija Arkur (Harcourt) koja je postavljena baš za tu priliku.

..Tehnološku laboratoriju..

Povezanost koja ide u korak sa razvojem digitalne tehnologije, efikasni i jaki motori, inteligentna tehnologija koja je u službi vožnje, 3D digitalna instrument tabla, dinamična i sigurna vožnja, moderna prednja svetla… toliko je stvari kojima su posvećeni stručnjaci DS-a! U tehnološkoj laboratoriji, posetioci će moći da osete šta je DS, to potpuno tehnološko vozilo.

..Dizajn..

O DS-u ne može da se priča, a da se ne spomene njegov avangardni stil. Bilo da se radi o originalnom modelu ili o modelima iz aktuelne game, DS ne liči ni na jedno drugo vozilo! Od 1955., DS se izdvaja svojim neverovatnim tehnologijama i svojim linijama koje su istovremeno i revolucionarne i elegantne. 60 godina kasnija, istorija DS-a se nastavlja. Dokaz za to su mnogobrojni crteži koji će da budu izloženi u butiku.

..Radionicu..

Ovde će posetilac moći da se upozna sa velikom pažnjom koju DS pridaje prefinjenosti i detaljima. Ovde će moći da otkrije izvore inspiracije koju DS crpi iz umetničkog rada na nakitu, sedištima, iz visoke mode i umeća na francuski način koji su poznati u celom svetu. Vez, rad na metalu, polu-anilinska koža, umetnuti nakit… Pažnja koja je posvećena detaljima i odabir plementih materijala mu daju jedinstveni stil.

..DS Butik..

Bilo da ste ljubitelj DS-a ili da volite lepe stvari, u ovoj prodavnici ćete moći da pronađete sve predmete za svakodnevni život koje je brend osmislio kako bi preneo DS iskustvo u svakodnevni život.

..DS na ulici

Posetici izložbe će moći da otkriju ili ponovo vide 5 modela nekadašnjeg DS-a, kao i današnje DS modele (DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, Novi DS 5). Jedna od zvezda ove izložbe je i konceptualno vozilo NUMERO 9.

 

PREKO 600 DS VOZILA NA MEĐUNARODNOM SKUPU POVODOM 60 GODINA DS-a

Subota 23. maj na autodromu Lina-Montleri (Linas-Montlhéry)

Na ovoj istorijskoj stazi će se odigrati godišnje i međunarodno okupljanje DS oldtajmera. Organizovan od strane ‘Le monde de la DS’ (www.lemondedelads.com – udruženja stvorenog od klubova kolekcionara: DS Club Révolution 55, Idéale DS France, DS ID Club de France) i podržan od strane udruženja Amicale des Clubs Citroën France i Amicale Citroën internationale kao i brenda DS, ovaj susret je specijalno organizovan kako bi se proslavilo 60 godina ovog legendarnog vozila.

Očekuje se više od 600 vozila, odnosno oko 1 500 ljubitelja koji dolaze iz više od 10 zemalja. Vlasnici DS-a, koji žele da dožive ovaj izuzetni događaj, još uvek mogu da se prijave. Javnost će takođe moći da prisustvuje ovom susretu od 10 do 18 h. Ulaz će plaćati oni koji su stariji od 12 godina (15 €). Na programu će biti izbor najelegantnijeg modela i vožnja po stazi.

Nedelja 24. maj, 600 DS-a će paradirati Parizom

Od 7 sati ujutro 600 DS-a, koji dolaze iz Lina-Montlerija, krenuće iz parka Sen-Klu prema trgu Konkord. Povorka će ići duž Sene pored keja Žavel, gde je stvoreno ovo legendarno vozilo, kao i pored Velike palate (Grand palais) gde je, oktobra 1955. tokom sajma automobila, DS otkriven javnosti.

Vrhunac parade će, bez ikakve sumnje, da bude silazak jednom od najlepših svetskih avenija, Jelisejskim poljima. Zatim će povorka da stigne do trga Konkord gde će vozila da budu parkirana kako bi im se Parižani i turisti divili.

U maju 2015, brend DS će više nego ikada da podseća na svoje parisko poreklo!