May 19, 2014

DS 6WR: NEUKROĆEN I PREFINJEN

Na sajmu atomobila u Pekingu, DS je predstavio DS 6WR – nov, snažan i sofisticiran model koji je nastao po uzoru na konceptualno vozilo Wild Rubis. Ovaj SUV premijum ne skriva svoje DS gene, nadahnut je i emotivan, razmeće se jedinstvenim i izuzetno prefinjenim stilom. Snažno vozilo sa pravom ličnošću koje nastavlja DS priču u Kini. Posle DS 5LS, Citroen je ovim svojim prvim SUV modelom napravio još jedan korak u razvoju DS linije, kako u Kini, tako i širom sveta.

DS 6WR  je dizajniran u Parizu, prestonici luksuza i mode i predstavlja novi izraz DS linije: buntovan i neukroćen, a ipak čist i prefinjen. Njegov originalan izgled predstavlja spoj moćnih linija SUV modela sa sofisticiranim stilom DS linije.

 

Moćne, elegantne linije

 

Poput Wild Rubis konceptualnog vozila koje je nagovestilo ovaj novi premijum SUV, DS 6WR je moćno i spektakularno vozilo fluidnih linija koje naglašavaju homogenost njegovog dizajna.

 

Poslednji model DS linije je 4,55 m dugačak, 1,86 m širok i visok je 1,61 m sa izuzetnim međuosovinskim rastojanjem od 2,73 m. Dimenzije odišu snagom i energijom i podstiču želju da se smestite za upravljač. Osovinama i raznovrsnošću zadovoljava potrebe klijenata premijum SUV modela. Točkovima od 19“ vam garantuje izuzetan doživljaj vožnje.

 

DS 6WR poseduje i Grip Control. Ova tehnologija prilagođava proklizavanje na svim vrstama površina bez pogona na sva četiri točka, pri čemu ograničava potrošnju goriva i emisiju CO2. U prilog naprednoj tehnologiji govore i motori e-THP 160 i THP 200 sa šestostepenim automatskim menjačem i sekvencijalnim direktnim ubrizgavanjem sa pumpom visokog pritiska i turbo-punjačem Twin Scroll.