September 21, 2021

Citroëni Berlingo i Jumpy su odabrani da prevoze vakcine i medicinsko osoblje širom Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je primopredaji 26 specijalizovanih vozila Citroën Berlingo i Citroën Jumpy za prevoz vakcina i medicinskog osoblja nabavljenih sredstvima IPA 2020 kroz Projekat EU za lokalni razvoj (EU PRO PLUS), koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS). Pored Predsednika Vučića primopredaji su prisustvovali i Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kome je ključeve vozila svečano uručio Ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre, kao i Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.
Berlingo 2

Ambasador Žiofre smatra da će 26 Citroën specijalizovanih vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja pomoći Srbiji u borbi protiv korona virusa, ali i dalje ojačati zdravstveni sistem naše zemlje, kada se pandemija završi.

Berlingo 3

Reč je o vozilima nabavljenim kroz Projekat EU za lokalni razvoj, koja će koristiti 24 zdravstvene ustanove širom Srbije, a čija je primopredaja izvršena na platou ispred “Palate Srbija” u Beogradu.

Berlingo 4

Predsednik Vučić je tokom primopredaje prokomentarisao da Citroën vozila izgledaju lepo i da su im već određene registarske tablice mesta u koja će biti isporučena, kao što su Novi Pazar, Šabac, Zrenjanin, Kragujevac…