PRESS KIT – CITROËN RACING WRC 2018

PRESS KIT – CITROËN RACING WRC 2018

Otkriven sredinom 2016. godine, novi Citroën C3 se odmah nametnuo živopisnim bojama i osobenošću koja, istovremeno, izražava svežinu i energiju, ali i robusnost i snagu.

Jake karakterne crte su se odmah našle na Citroën-u C3 WRC, koji je lansiran početkom 2017. godine, nakon deset meseci intenzivnog testiranja, kako bi Citroën-ove boje zasijale na svetskom reli šampionatu. Potpuno inovativan, dočekan je kao jedna od ključnih atrakcija ove 2017 WRC sezone (koja je donela liberalnije propise), i brzo je odgovorio na očekivanja, dokazujući, istovremeno, svoje performanse i svoju pouzdanost. Svojim odvažnim dizajnom, koji je rezultat rada na aerodinamici, svojom pojačanom bezbednošću, naročito ukoliko dođe do bočnih sudara, i svojim naprednim tehnologijama, on savršeno predstavlja Optimistic, Human i Smart vrednosti koje su svojstvene brendu Citroën.

Tehničari sektora za trke su naporno radili kako bi ovi atributi bili deo i Citroën-a C3 R5. Predviđeno je da se ovaj model, koji je namenjen za takmičenje klijenata i koji je nagomilao probne vožnje od kraja leta 2017., plasira na tržište tokom 2018. godine. Vožen na otvaranju relija u Varu krajem prošle godine, već je prošao i test prve prave trke, u specijalama na Mor masivu, koje spadaju među najselektivnije u Francuskoj.

Mlađi brat C3 WRC-a, C3 R5, takođe ima 1600 turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem, i na njemu su primenjene lekcije koje je Citroën Total Abu Dhabi World Rally tim naučio tokom sezone 2017. Cilj mu je da postane nova referenca u veoma konkurentnoj kategoriji. Prvi testovi dokazuju da je dostojni naslednik dva čuvena starija modela…