CITROËN OTKRIVA SVOJE TIMOVE ZA 2018. GODINU

CITROËN OTKRIVA SVOJE TIMOVE ZA 2018. GODINU

Angažovan za celu sledeću sezonu, Kris Mik (Kris Meeke) će biti na čelu Citroën Total Abu Dhabi World Rally tima, Kreg Brin (Craig Breen) će upravljati drugim Citroën-om C3 WRC u deset etapa, a Kalid Al Kasimi (Khalid Al Qassimi) trećim, u nekoliko relija.
Sebastijan Leb (Sébastien Loeb) će se vratiti za WRC u Meksiku, na Korzici i u Kataloniji.
On će biti zadužen za probu Citroën-a C3 R5 na WRC2.

Cilj koji je sebi zadao Citroën Total Abu Dhabi WRT za 2018. godinu je da dođe do istorijskog broja od sto pobeda na svetskom reli šampionatu. Kako bi osigurao dve pobede koje ga dele od ovog rekorda, odnosno kako bi prešao ovaj rekord, daće, ponovo, poverenje Kris Miku, koji je bio u stanju da se dokaže na svim takmičenjima, o čemu svedoče pet relija koje je osvojio od 2013. godine, od kada nosi boje brenda. Za ovogodišnji zvanični Citroën-ov povratak na WRC, britanski tridesetosmogodišnji vozač je osvojio svoju prvu pobedu Citroën-u C3 WRC već nakon treće trke na meksičkom terenu, pre nego što se pokazao, takođe, izuzetan na korzikanskom asfaltu. Druga polovina sezone je potvrdila njegovu sposobnost da preuzme odgovornosti jednog lidera. I kao kulminacija, druga neosporna pobeda na mešovitom terenu zemlja/asfalt u Kataloniji i duh dostojan jednog vođe.

Kako bi Citroën C3 WRC blistao, Krisu će, u deset trka, da pomogne Kreg Brin,  koji je, tokom prve cele sezone na WRC, šest puta osvojio peto mesto. Dvadesetsedmogodišnji Irac namerava da iskoristi iskustvo koje je stekao prošle godine kako bi stekao nova u 2018. godini.

U sezoni 2018 će se, takođe, vratiti bojama Citroën-a i par Leb-Elena, koji je već osvojio devet svetskih titula za vozača i suvozača (2004 – 2012), osam titula za proizvođača (2003 – 2005 i 2008 – 2012) i 78 pobeda. Povučen iz WRC-a od kraja 2012. godine, a prisutan u samo četiri relija tokom 2013. godine, a kao slobodnjak u Monte Karlu 2015., Sebastijan Leb će voziti drugi zvanični Citroën C3 WRC u Meksiku, na Korzici i u Španiji. To će biti prilika da napiše još neke lepe priče o takmičenjima na kojima je ostvario šest, četiri i osam pobeda, i da svoje veliko iskustvo stavi u službu crvene armije koja igra na kartu odanosti.

Kalid Al Kasimi će, u nekoliko navrata, da upravlja trećim Citroën-om C3 WRC , dok će Stefan Lefevr biti zadužen za promociju novog Citroën-a C3 R5 na veoma konkurentnom WRC2.