February 8, 2016

CITROËN SPACETOURER

CITROËN SPACETOURER

CITROËN SpaceTourer, moderno vozilo snažnog karaktera, svojim siluetama i mogućnostima unutrašnjeg uređenja, daje novi odgovor na potrebe savremenih porodica i onih koji vole da putuju sa prijateljima, ali i odgovor za one koji će da ga koriste u profesionalne svrhe. Zahvaljujući novoj platformi, SpaceTourer nudi dinamično ponašanje i potrošnju po kojoj je Best in Class. Opremljen je tehnologijama koje garantuju visok nivo bezbednosti i koje olakšavaju svakodnevni život. SpaceTourer, koji predstavlja pravog pratioca za intenzivan život bez granica, biće premijerno predstavljen na Ženevskom salonu.

Sa SpaceTourer-om, brend upotpunjuje svoju ponudu i potvrđuje sposobnost da se, u segmentu furgona, popne u višu klasu. SpaceTourer je optimističan, praktičan i dobar pratilac u svakodnevnici koji olakšava život i nudi bezbroj mogućnosti.

Polivalentan i poseban, CITROËN SpaceTourer je dostupan u 3 verzije. Prilagođen je potrebama savremenih porodica, ali i potrebama poslovnih korisnika.

SpaceTourer čine:

– dizajn fluidnih linija, bez agresivnih oblika, za izgled koji odiše smirenošću. Stil SpaceTourer-a istovremeno je energičan i pouzdan, visok prednji deo mu omogućava da dominira na putu i daje mu ceo njegov karakter;

– arhitektura je u službi udobnosti, praktičnosti i prilagođena je svim upotrebama. Njegova modularna platforma po uzoru na EMP2 nudi više mesta u kabini, veći prtljažnik i lakše upravljanje. Dostupne su 3 dužine, među kojima i verzija od 4,60 m u koju može da stane čak 9 osoba, što ga čini idealnim pratiocem i na selu i u gradu. Zahvaljujući visini od 1,90 m, lako može da pristupi parkinzima. Vrlo je funkcionalan i ima klizna vrata sa automatskim otvaranjem, zadnje staklo koje može da se otvori i mnogobrojne pregrade;

– udobnost koja je u službi i telu i duhu, podignuti vozačev položaj, klizna i okretna sedišta koja se prilagođavaju različitim upotrebama, kao i stakleni krov. Zadovoljstvo je pojačano sjajnom zvučnom izolacijom i vrhunskom udobnošću u vožnji;

– tehnologije koje olakšavaju život, a sve ove tehnologije i usluge su omogućile SpaceToureru da osvoji maksimalnih 5 zvezdica na testiranju EuroNCAP.

– dizel motori poslednje generacije iz porodica BlueHDi do 180KS i 400Nm, za nivoe potrošnje i emisije CO2 «Best in Class» u segmentu (BlueHDi 115 S&S BVM6 : 5,1l/100 km i 133 g CO2), i ograničeni troškovi upotrebe.

SpaceTourer, na prvi pogled, osvaja svojom prostranošću. Odlikuje se dizajnom razvijenim u cilju funkcionalnosti i praktičnosti. On nema granica, moderan je, a svojim snažnim i elegantnim stilom poziva na izlete i poslovna putovanja, i u gradskom okruženju i prema egzotičnim odredištima. Kako bi se naglasili ovi stilski aduti, za SpaceTourer je dostupno 9 boja, a za savršeni izgled, može da ima aluminijumske felne 17’’Curve.

CITROËN SpaceTourer ima novu verziju modularne platforme EMP2 koja se koristi na C4 Picassu i Grand C4 Picassu. Ostatak platforme je potpuno osmišljen za SpaceTourer. U njegovu ojačanu strukturu su smeštene nove posebne osovine (prednja i zadnja koje mogu da podnesu teret do 1 400 kg). Zahvaljujući modularnosti platforme, moguća su 2 međuosovinska rastojanja (2,92 m i 3,27m).

SpaceTourer je dostupan u 4 verzije:

SpaceTourer Feel i SpaceTourer Shine, koji se nude u 3 dužine i sa 5, 7 ili 8 mesta. Ove verzije su prvenstveno namenjene brojnim ili nekonvencionalnim porodicama, kao i svima koji vole da putuju sa prijateljima. Njihova unutrašnjost može da se prilagodi zahvaljujući kliznim sedištima, za optimalnu zapreminu prtljažnika i više prostora za noge (za one koji to žele). Sedišta sa podesivim naslonima, koja mogu da se preklope (suvozačevo sedište i sedišta u 2. i 3. redu), omogućavaju prevoz kabastih predmeta koji su potrebni za zabavu ili za kuću.

SpaceTourer Business je ponuđen u 3 dužine i sa 5 – 9 mesta. Ova verzija, vrhunskog stila je prvenstveno namenjena profesionalnim vozačima za prevoz osoba (hotelski prevoz, taksi,…). On može da se konfiguriše po izboru (broj sedišta i oprema) i, na taj način, omogućava odabir vozila skoro po meri.

SpaceTourer Business Lounge je ponuđen u 2 dužine M i XL, i dostupan je sa 6 ili 7 mesta. Zavisno od upotrebe, on može da postane pravi « salon ili mobilna kancelarija », sa posebnim kožnim sedištima leđima okrenutim putu (u 2. redu), kliznim stolom koji može da se preklopi, kao i dodatno zatamljenim zadnjim staklima za više privatnosti. Namenjen je poslovnoj upotrebi (vozila sa šoferom, prevoz poznatih osoba …). Odlikuje se visinom od 1,90 m pa se lako kreće u svim uslovima i na svim mestima, kao što su podzemne garaže u gradu, stambeni kompleksi, tržni centri ili aerodromi, gde se vozila iz tog segmenta ponekad otežano kreću.
Tu je i veliki broj otvorenih ili zatvorenih pregrada: donja pregrada za rukavice sa utičnicom od 12V i USB utičnicom, gornja pregrada za rukavice, koja može da bude osvetljena i rashlađena, držači za čaše sa obe strane instrument table, centralna pregrada i dve velike pregrade u prednjim vratima u koje stane flaša od 1,5l. Putnici mogu da uživaju u praktičnoj opremi: preklopivi stočići, zavese za zaštitu od sunca, utičnice od 12V i 220 V…

SpaceTourer je opremljen nosačem motora koji prigušuje vibracije sa poboljšanim zglobovima za ublažavanje udaraca. Kako bi se garantovala maksimalna udobnost, sa putnicima u vozilu ili bez njih, opruge su promenljive čvrstoće, a amortizeri promenljive amortizacije prilagođene opterećenju, « pasivnog » sistema koji omogućava promenu prigušenja zavisno od položaja karoserije. Zahvaljujući ovim tehničkim svojstvima, SpaceTourer nudi nivo udobnosti daleko iznad standarda u tom segmentu, i to za sve putnike.

Osim funkcija koje su korisne u svakodnevnom životu, poput otključavanja i pokretanja vozila bez ključa (ADML), bočnih kliznih vrata sa automatskim otvaranjem ili koja se otvaraju pritiskom na komandu, CITROËN SpaceTourer nudi razne tehnologije koje olakšavaju vožnju kao što su:

novi ekran osetljiv na dodir od 7’’, koji je brend uveo na modelu SpaceTourer, omogućava upravljanje svim funkcijama medija, telefona i navigacije.

– funkcija Mirror Screen koja omogućava potpuno sigurno korišćenje aplikacija sa pametnog telefona na ekranu od 7’’.

displej u visini glave, omogućava vozaču da neprekidno gleda put i da, u vidnom polju, ima sve bitne informacije za vožnju.

automatsko uključivanje dugih svetala. Ovaj sistem upravlja zamenom dugih i kratkih svetala, zavisno od toga da li detektuje vozila u saobraćaju.

Top Rear Vision. Potpuno ekskluzivni sistem, pomoću kojeg zadnja kamera šalje prikaz zadnjeg prostora do 180°, gledano sa visine, na ekran osetljiv na dodir od 7’’. Kada se vozilo približi prepreci, sistem sam približi sliku zadnjeg prostora kako bi se tačnije prikazala preostala udaljenost.

Grip Control, sistem protiv proklizavanja koji poboljšava prianjanje prednjih točkova, zavisno od vrste terena.

Upozorenje o nenamernom prelasku linije (AFIL), sistem koji upozorava vozača kada vozilo pređe crtu, a da migavac nije uključen.;

– ultrazvučni Sistem za nadzor mrtvog ugla, koji narandžastom diodom ugrađenom u ugao retrovizora, obaveštava vozača o prisustvu vozila u mrtvom uglu.

– Ograničenje brzine: prepoznavanje saobraćajnih znakova i upozorenja. Prava novina, ovaj sistem radi pomoću kamere smeštene u gornjem delu vetrobranskog stakla i upotpunjuje podatke navigacionog sistema (opcija). Tako vozač, u svakom trenutku, raspolaže informacijama o trenutnim ograničenjima u saobraćaju. Kada kamera prepozna saobraćajni znak sa ograničenjem brzine, vozač može pritiskom komande da prihvati preporučenu brzinu
i da je postavi kao brzinu limitatora ili regulatora;

Coffee Break Alert šalje vozaču upozorenje, posle dva sata neprekidne vožnje, a zatim ponavlja upozorenje ako vozač nastavlja da vozi još jedan sat.

Driver Attention Alert. Ovaj sistem nadzire ponašanje vozača preko višenamenske kamere smeštene u gornji deo vetrobrana. U slučaju umanjene pažnje, vozal dobija zvučno i vizuelno upozorenje;

Prilagodljiv regulator brzine – omogućava vozaču da dopusti vozilu da se prilagodi brzini vozila ispred njega.

Collision Risk Alert (ARC), sistem koji obaveštava vozača kada postoji opasnost od neposrednog sudara kako bi vozač reagovao. Upozorenje je zvučno i vizuelno.

Active Safety Brake. Uvodi ga CITROËN SpaceTourer – omogućava smanjenje telesnih povreda putnika time što koči umesto vozača zahvaljujući višenamenskoj kameri, koja je smeštena u gornjem delu vetrobranskog stakla.