April 24, 2017

CITROËN OTKRIVA C5 AIRCROSS, TERENSKO VOZILO NOVE GENERACIJE

Na Šangajskom sajmu automobila 2017. CITROËN je odlučio da otkrije svoj SUV nove generacije - C5 Aircross. Direktno inspirisan konceptualnim vozilom Aircross, koje je predstavljeno 2015., on spaja istaknuti dizajn sa mekim i snažnim linijama, inovativnim tehnologijama za još jednostavniju i sigurniju vožnju, kao i prostranu unutrašnjost u kojoj je sve podređeno zadovoljstvu svih putnika... Otkrijte prvi «People Minded SUV» - SUV po meri čoveka!

Posle koncepta C-Aircross predstavljenog na Ženevskom sajmu automobila 2017., CITROËN nastavlja svoju ofanzivu na tržištu terenskih vozila otkrivajući C5 Aircross. Svetski fenomen koji čini skoro četvrtinu svetske prodaje, SUV je uspeo da osvoji svojim snažnim i zaštitničkim dizajnom, i on zadovoljava potrebe kupaca koji su u potrazi za begom od svakodnevnice. 2017. godine, brend otvara put novoj generaciji SUV-a koji spaja tradicionalna obeležja takvog vozila sa osobenošću, zadovoljstvom i komforom za sve putnike.

IZUZETNI DIZAJN

Stil novog C5 Aircross je preuzet od konceptualnog vozila Aircross, predstavljenog pre 2 godine na Šangajskom sajmu automobila. Njegov izgled i njegove dimenzije (dužina 4,50 m, širina 1,84 m, visina 1,67 m) smeštaju C5 Aircross u središte terenskih vozila C segmenta. Novi C5 Aircross menja kodove ustaljene u ovom segmentu svojim moćnim i odlučnim, ali i neagresivnim izgledom. Ovaj izgled je izražen kroz opšti sklad linija sa visoko postavljenim poklopcem motora i sa horizontalnim bočnim pojasom paralelnim sa cestom. Unutrašnja obloga blatobrana i donjeg dela šasije, štitnici Airbump®, hromirani potpis, svetla… Vozilo na kojem je pažnja posvećena i najmanjem detalju!

VOZILO KOJE TREBA DOŽIVETI

Čim se otvore vrata novog C5 Aircross-a, uočava se komfor u kabini: visoki položaj kako bi vozač dominirao putem, prostrana unutrašnjost u kojoj se osećamo zaštićeni i koja je u skladu sa spoljašnjim dizajnom. Preuzimajući kabinu koncepta Aircross, C5 Aircross spaja stil, praktičnost i funkcionalnost. U skladu sa DNK Citroën-a, u ovom terenskom vozilu pronalazimo : prostranu i funkcionalnu kabinu, fluidne linije, široku središnju konzolu koja je postavljena visoko… Kabina, ispunjena svetlošću, preuzima duh « sofe » koji je uveo C4
600x430_3

Neverovatni doživljaji pri vožnji

C5 Aircross po prvi put predstavlja ogibljenje « Progressive Hydraulic CushionsTM » (progresivni hidraulični graničnici), Citroën-ovom inovacijom koja će se koristiti na budućim vozilima ove game. Operativni princip ovog sistema je veoma jednostavan. Dok se klasično ogibljenje sastoji od amortizera, opruge i mehaničkog graničnika, « Progressive Hydraulic CushionsTM » ima dva hidraulična graničnika – jedan za širenje i jedan za sabijanje – po jedan na svakoj strani. Na taj način, ogibljenje deluje dvostepeno.

« Novo ogibljenje opremljeno « Progressive Hydraulic CushionsTM » predstavlja genijalnu Citroën-ovu inovaciju koja pruža utisak da putujete na letećem ćilimu. » Gzavije Pežo (Xavier Peugeot), Direktor proizvoda u Citroën-u.

Sedišta C5 Aircross-a imaju obuhvatajuće naslone koji pozivaju putnike da učestvuju u neverovatnom putovanju u vrhunskom komforu. Prednja sedišta mogu da imaju, pored grejanja, i funkciju masaže. Ovaj sistem omogućava da vozač i suvozač, nezavisno, odaberu jedan od 5 ponuđenih programa.

600x430_2

Zvučna izolacija

600x430_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buka pri vožnji, kao i aerodinamična buka su smanjene zahvaljujući dvoslojnim staklima koja putnicima obezbeđuju izuzetnu izolaciju kao u čauri. Posebna pažnja je posvećena izolaciji bloka motora.

Osim toga, novi C5 Aircross ima i sistem za obradu vazduha u kabini, AQS «Air Quality System». Automatski klima uređaj je opremljen filterom sa aktivnim ugljem, koji efikasno filtrira strane čestice do 2,5 µm i koji nudi putnicima zaštitu od spoljašnjeg zagađenja.

Novi C5 Aircross, koji će da bude komercijalizovan u drugoj polovini godine u Kini, predstavlja  glavni adut za širenje brenda.

600x430_5