July 4, 2017

CITROËN RACING SE VRAĆA U TRKU

TRKA KOJU JE DIKTIRALA VREMENSKA PROGNOZA

Nakon proba izvršenih pod jarkim suncem, već od četvrtka ujutru, na severu Poljske, počela je kiša. A u petak, kada su vozila krenula u prve specijale, padala je još intenzivnije.

Pozicionirani u drugom delu liste u rasporedu za polazak, vozači C3 WRC su bili osuđeni da napreduju po blatu koje su razrovali vozači pre njih… Jutro je bilo naročito teško za Kreg Brina (Craig Breen) kome je vozilo, zbog problema sa prenosom, išlo na tri pogonska točka! Zbog sedam minuta koje je izgubio tokom jutra, Islanđanin je video kako isparava njegova nada da će imati dobar rezultat. Andreas Mikelsen (Andreas Mikkelsen) je, takođe, izgubio više od minuta zbog slomljenog oslanjanja, koje je posledica sudara sa drvetom.
2017009428N-1400x800
Neprestano u trci za osmim mestom, Stefan Lefevr (Stéphane Lefebvre) je prešao prvu etapu bez greške. On je bio deveti u trenutku povratka u parc fermé.

Petak popodne je omogućio Mikelsenu da se istakne. Nakon što je, u toku podneva, izvršena asistencija, Norvežanin je upisao prva svoja vremena u top 5.

U subotu, sunce je granulo za početak najdužeg dana relija. Sa rasporedom kretanja koji je bio obrnut u odnosu na prethodni dan, Brin (Breen) i Mikelsen  su krenuli prvi, a pratio iz je Stefan Lefevr sa pete pozicije.GM201709393-1400x800

Od trojice Citroën-ovih vozača, Francuz je imao najbolji dan. Na manje od 2/10e kilometara od vozača koji se bore za pobedu, on se popeo na manje od petnaest sekundi od šestog mesta. Sličnim ritmom, Mikelsen je, takođe, napredovao kako bi i on ušao u prvih 10 u generalnom plasmanu. Kreg Brinu se vratio osmeh : uprkos početku trke, postepeno je vraćao svoje poverenje sa, na vidiku, relijem u Finskoj.

U nedelju je ostalo samo četiri specijale kako bi se znale konačne pozicije. Kiša je ponovo počela, pa su vozači morali da se snalaze u izuzetno klizavim uslovima. Uprkos zamki na putu, Stefan Lefevr i Gaben Moro su imali dobar vikend završivši na petom mestu na Power Stage-u. Na taj način su dostigli isti rezultat, kao i u Monte Karlu 2016. godine.KM2017009226-1400x800
Nakon što je izgubio deseto mesto u ES21, Mikelsen i Jæger su napadali do poslednjeg point-stop-a. Nakon što su potpisali treće mesto na Power Stage-u, završili su deveti, na manje od pet sekundi od osmog mesta.

Što se tiče Kreg Brina i Skot Martina, oni su završili trku na jedanaestom mestu u generalnom plasmanu.