May 17, 2019

CITROËN PREDSTAVLJA SVOJU VIZUJU Ë-CONFORA

Na VivaTech-u, globalnom događaju koji predstavlja inovacije, i koji se održava u Versaju (Paris Expo Porte) od 16. do 18. maja Citroën ima izuzetno zapaženi nastup.
Na svom štandu, Citroën je izložio dve komplementarne vizije mobilnosti koje projektuju brend u budućnosti, Citroën 19_19 Koncept - svetsku premijeru vizije udobnosti i mobilnosti na otvorenom putu i Ami One Koncept - simbol električne urbane mobilnosti.
Takođe, predstavljene su i digitalne i automobilske inovacije koje su nastale u saradnji sa pet francuskih partnera i startapa.

SVETSKA PREMIJERA: KONCEPT CITROËN 19_19, PUTOVANJE U Ë-CONFORT MODU

Kako bi proslavio 100 godina odvažnosti i kreativnosti u službi slobode kretanja, Citroën je predstavio neverovatan model, pravi NLO u svetu automobila, razoran Citroënov manifest koji potpuno izlazi iz okvira i koji predstavlja mobilnost koja je svesno nekonvencionalna, okrenuta budućnosti i oslobođena svih ograničenja.

Sa potpuno neuobičajenim proporcijama u svetu automobila, pozajmljujući i iz sveta vazduhoplovstva i uređenja enterijera, 19_19 koncept se odmah prepoznaje, zbog svojih modernih i čistih oblika, brižljivo izrađenih tehnoloških detalja, svojih različitih nivoa očitavanja.

Poboljšavajući udobnost tako što je od kabine napravljena dnevna soba na točkovima, 19_19 koncept pomera granice Citroën Advanced Comfort® programa. Zahvaljujući novom oslanjanju sa hidrauličnim progresivnim jastucima® udruženom sa aktivnim inteligentnim upravljanjem, koncept 19_19 ima jedinstveno uređenje, sa individualizovanim sedištima od kojih svako izražava svoj doživljaj komfora. Koncept 19_19 je inovativan i futuristički, zahvaljujući svojoj tehnologiji za autonomnu vožnju, koja vozaču pruža mogućnost da potpuno prepusti vožnju vozilu. Pridavajući posebnu pažnju veštačkoj inteligenciji, on je opremljen ličnim asistentom, ugrađenim u instrument tablu, koji preuzima kontrolu nad vozilom, tokom autonomne vožnje i koji komunicira sa putnicima zahvaljujući proaktivnom sistemu koji može da predvidi potrebe svakog od njih.

Zahvaljujući 100% električnom pogonu, koncept 19_19 može da se pohvali smanjenim zagađivanjem i povećanom udobnošću u vožnji zato što nema buke i vibracija. Na taj način