June 27, 2016

CITROËN POVEĆAVA RASTOJANJE

Za završetak evropske sezone FIA WTCC, Citroën-i C-Elysée WTCC su osvojili počasna mesta u ulicama Vile Real. Druga pozicija Ivana Milera i Tom Čiltona je omogućila Citroën-u da još malo poveća rastojanje na čelu svetskog prvenstva proizvođača. Dva puta peti, Hoze Marija Lopez (José María López) je sačuvao prednos plasmanu vozača.

Pod teškim suncem, protivnici FIA WTCC su započeli trku otvaranja sredinom posle podneva. Posle starta, prve stotine metara su bile odlučujuće.

Tom Čilton, koji je odlično krenuo sa druge linije, zauzeo je drugo mesto za volanom Citroën-a C-Elysée WTCC ekipe SLR. Hoze Marija Lopez se pomerio za jednu poziciju i završio u petom redu, baš iza Mehdi Benanija. Što se tiče Ivana Milera, on je ostao deveti.

Tokom trinaest krugova, bilo je malo prestizanja, i Citroën-i su prelazili liniju cilja u nepromenjenim pozicijama. Zahvaljujući Čiltonu i Benaniju, Citroën je zabeležio četiri poena – od dvadeset tri moguća – na svetskom takmičenju proizvođača.

Posle kratke pauze, glavna trka je završila portugalski “sastanak”. Ivan Miler, smeštan na prvoj liniji, imao je odličan start, ali to nije bilo dovoljno, jer ga je, pri prvom kočenju, Tiago Monteiro prestigao. Hoze Marija Lopez je ostao peti iza Mihelica i Hafa.

Točkovi o točkove, prvih pet se odvojilo od ostalih, ali bez mogućnosti da napadnu jedni druge. Ivan je tražio najmanju grešku vodećeg vozača, ali raspored se nije menjao i Citroën C-Elysée WTCC br. 68 je završio drugi, manje od sekunde iza pobednika. Nakon što se otkačio na pola puta, Pečito Lopez je ponovo zabeležio poene petog mesta.

Na kraju sedmog vikenda u sezoni, Citroën povećava za deset poena svoju prednost na svetskom šampionatu proizvođača. Među vozačima, Hoze Marija Lopez ostaje čvrsti lider. Od sada, njegov najbliži rival je Tiago Monteiro (101 poen manje od Lopeza).

Sledeća etapa svetskog šampionata FIA WTCC će se odvijati u Pečitovoj zemlji. 6. i 7. avgusta, a takmičenje će se nastaviti u Termas de Río Hondo (Argentina).