December 5, 2016

CITROËN JE REDIZAJNIRAO MODEL C-ELYSÉE


Citroën je predstavio svoju novu limuzinu, berlinu C-Elysée, koja je brendu donela dvostruki uspeh.

Pre svega, komercijalni uspeh sa 400.000 prodatih vozila od njegovog lansiranja krajem 2012 godine, najviše na tržištima Kine, Turske i Alžira, a zatim i veliki sportski uspeh sa tri uzastopne titule svetskog šampiona u klasi proizvođaća u prvenstvu FIA WTCC automobila.

Redizajniran je sa prednje strane, zatim su ugrađena nova 3D svetla pozadi, predstavljene su nove ratkapne, kao i nove aluminijumske felne od 16“, a tu su i dve nove boje karoserije. Pored velike udobnosti i prostora za sve putnike i prtljag, na raspolaganju su sada i nove tehnologije koje pojednostavljuju vaš život, kao što su Citroën Connect Radio i Citroën Connect Nav sa tabletom osetljivim na dodir od 7“. U prodaji će se naći u prvom tromesečju 2017 godine.

REDIZAJN ZA KOMERCIJALNI I SPORTSKI USPEH

Citroën C-Elysée je dizajniran pre svega za svetsko tržište, imajući na raspolaganju kompletnu genijanost Citroën-ovih inženjera. Ova limuzina je bila predstavljena krajem 2012 godine za zemlje oko Sredozemnog mora, a krajem 2013 godine i za tržište Kine, ali se nametnula kao best-seller marka na svetskim tržištima. Do danas je prodato više od 400.000 vozila C-Elysée u svetu. Samo u 2015 godini registrovano je 117.000 vozila C-Elysée, od kojih je 90.000 registrovano samo u Kini.

Pored komercijalnog uspeha, C-Elysée ostvaruje i sportski uspeh u svetskom FIA WTCC šampionatu. Citroën je osvojio tri poslednje titule u svetskom šampionatu proizvođača i tri titule svetskog šampiona za vozače, u svom trogodišnjem učešću.

BERLINA PRIVLAČNOG I ATRAKTIVNOG STILA

C-Elysée je privlačna i izbalansirana limuzina koja poseduje stilske oznake brenda i pozicionira se u svetu porodičnih vozila, koji se nameće na svetskom tržištu, svojim osobinama izdržljivog i velikog vozila.

Redizajn C-Elysée-a obuhvata novu masku sa prednje strane i nove hromirane ševrone, koji su sada izduženi i utapaju se u farove. Farovi su kompletno redizajnirani, povećani su i imaju ugrađene hronirane okvire. Ova veza između maske i farova dočarava osećaj veće širine vozila. Dodat je i novi svetlosni LED potpis.

Novi C-Elysée sa zadnje strane ima svetla sa 3D efektom, koja se nadovezuju na svetlosni potpis Citroën. Na ovaj način istaknuta je njegova širina i elegancija. Sa strane, dostupne su dve nove ponude felni od 16“: ratkapne „3D“ u dve boje i aluminijumske felne „San Diego“. Karoserija sada ima dve nove boje koje dodatno ističu njegovu modernu stranu: Lazuli Cina koja menja Cinata Télès i Civa Acier umesto boje Aluminium.

U kabini upotrebljeni materijali garantuju eleganciju, izdržljivost i lako održavanje. Što se redizajna komandne table tiče, naveca novina je novi  tablet u boji, osetljiv na dodir, od 7“. Displej sada ima belu grafiku sa belom pozadinom, gde su grupisane sve informacije u vezi vožnje.