September 29, 2015

CITROËN JE PO DRUGI PUT UZASTOPNO ŠAMPION

CITROËN JE OSVOJIO DRUGU TITULU NA SVETSKOM ŠAMPIONATU TURING AUTOMOBILA (FIA WTCC)

Ostvarivši pol poziciju i dve pobede u Šangaju, Citroën je sačuvao svoju titulu na Svetskom šampionatu turing automobila. U trci 1, tim Citroën Total-a je ostvario trostruki uspeh sa Hoze Marija Lopezom, Ivanom Milerom i Sebastijan Lebom. Fantastičnom vožnjom Ivan Miler se nametnuo u drugom krugu, dok se Pečito Lopez popeo na podijum. Osvojivši više bodova od ostalih, Hoze Marija Lopez je napravio još jedan korak prema tituli među vozačima, koju može da osvoji na Tajlandu (31. oktobar – 1. novembar).

Odložene za nedelju ujutro, kvalifikacije su predstavljale vrhunac tog dana. Četiri zvanična Citroën-a C-Elysée WTCC su jurnula u trci za pol pozicijom. Kada je Hoze Marija Lopez ušao na stazu, štoperica je poludela, i on osvaja petu pol poziciju u sezoni!

Nekoliko sati kasnije, svi su se našli na startu za trku 1. Prvi krug je bio potpuno haotičan i nekoliko sudara je eliminisalo pet vozila. Sigurnosno vozilo je ušao na stazu kako bi pregrupisalo skupinu na čijem čelu su bili Hoze Marija Lopez, Ivan Miler i Sebastijan Leb.

Svojim trostrukim uspehom, Lopez, Miler i Leb su osvojili dovoljno poena da obezbede Citroën-u, na pet trka do kraja, titulu Svetskog šampiona na FIA WTCC! Posle ceremonije na podijumu, vozila su se našla na pregrejanom asfaltu Šangaja kako bi krenuli u drugu trku. Na kraju je četvorostruki WTCC šampion poveo ispred devetostrukog WRC šampiona. Vrebajući iza njih, Hoze Marija Lopez je iskoristio situaciju kako bi se provukao između svoja dva timska igrača!

REZULTATI

KVALIFIKACIJE

1. Hoze Marija Lopez (Citroën C-Elysée WTCC)
2. Ma Ćing Hua (Citroën C-Elysée WTCC)
3. Nik Katsburg (Lada Vesta WTCC)

TRKA 1

1. Hoze Marija Lopez (Citroën C-Elysée WTCC)
2. Ivan Miler (Citroën C-Elysée WTCC)\
3. Sebastijan Leb (Citroën C-Elysée WTCC)

TRKA 2

1. Ivan Miler (Citroën C-Elysée WTCC)
2. Gabrijel Tarkvini (Honda Civic WTCC)
3. Hoze Marija Lopez (Citroën C-Elysée WTCC)

GENERALNI PLASMAN VOZAČA

1. Hoze Marija Lopez 396 poena
2. Ivan Miler 321 poen
3. Sebastijan Leb 282 poena

GENERALNI PLASMAN PROIZVOĐAČA

1. Citroën 879 poena
2. Honda 609 poena
3. Lada 320 poena