December 9, 2015

CITROËN E-MEHARI: SLOBODAN DUH

CITROËN E-MEHARI: SLOBODAN DUH

Povezan sa istorijom brenda, a istovremeno odvažno okrenut prema budućnosti, E-MEHARI, svojom razigranošću, podseća na ikonu, model Méhari iz 1968. godine, ali je i mnogo više od toga: 100% električni kabriolet sa 4 mesta, modernog i zabavnog stila. Ovom novom etapom CITROËN potvrđuje svoju želju da ponudi različita vozila, puna svežine i optimizma. Moderan, nesputan, nekonvencionalan, čak i, drzak… puno je reči kojima može da se opiše novi model brenda CITROËN. E-MEHARI je originalno vozilo puno boja, izrazito drugačije i potpuno u duhu CITROËN-a.

Nečujno vozilo bez premca, E-MEHARI je potpuno slobodan duh na tržištu automobila!

Spoljašnji dizajn E-MEHARI-ja je potpuno u skladu sa stavom marke CITROËN. Odlikuje se stilskim obeležjima CITROËN-a, među kojima se ističu:

• Izražajni pogled koji se sastoji od svetala na dva nivoa, što je potpis brenda sa ševronima;
• Jedinstveni i vedar dizajn punih i toplih linija, blagih oblika i nasmešenog prednjeg dela;
• Pročišćeni stil, simbol malih i istinskih radosti, drugačiji doživljaj uživanja u vozilu.
Harizmatična osobenost je naglašena izražajnim bojama. E-MEHARI nudi višestruke mogućnosti personalizacije:

– 4 boja karoserije: plava koja poziva na beg u nepoznato, narandžasta kao izvor energije i vedrine, živahna žuta i elegantna bež.
– 2 boje platnenog krova: crna i crveno-narandžasta.
– 2 boje presvlaka: prirodna bež i još jedna, tehnički naprednog izgleda, narandžasto-crvena sa otisnutim motivom na središnjem delu, koji je inspirisan svetom vodenih sportova. Presvlake su od impregniranog platna i ne propuštaju vodu. Svi oni koji su u potrazi za zabavnim, izražajnim i šarenim vozilom mogu da se upuste u najveselije kombinacije.
E-MEHARI nudi povišenu karoseriju sa nekoliko crnih detalja : oblogama blatobrana, donjim delom karoserije i odbojnicima. Vidljiva je povezanost sa svetom zabave i uživanja.

E MEHARI je:

– Prilagodljiv, jer ima mekani krov koji može da se skine, a zatvara se bočnim roll-barom sa velikim providnim površinama. Prema želji, krov može da se postavi napred, pozadi, sa strane ili sa svih strana.

– Opremljen sa 4 sedišta, sa sklopivom klupom;

– Opremljen je povišenom šasijom za vožnju po svim podlogama;

– Izrađen od termooblikovane karoserije, plastičnog materijala koji ne korodira, ne zahteva održavanje boje, pa je otporan na male udarce, jer je vrlo elastičan;

– Jednostavan za upravljanje: ceo može da se opere mlazom vode, i unutra i spolja.

E-MEHARI je jednostavan i ležeran, a ne nedostaju mu ni napredne tehnologije. 100% električan, njegova baterija se temelji na tehnologiji razvijenoj francuskim umećem grupe Bolore.
Baterije LMP® se ističu po svojoj velikoj energetskoj gustini i po tome što su sigurne za upotrebu. Ovo su suve baterije (odnosno «potpuno krute»), što im daje mnoge prednosti (između ostalog, one nisu osetljive na vremenske promene). Omogućavaju maksimalnu brzinu od 110 km/h i autonomiju od 200 kilometara u gradskoj vožnji.

E-MEHARI se proizvodi u fabrici PSA u Renu, a, u Francuskoj, će biti pušten u prodaju na proleće 2016.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

DIMENZIJE
Dužina: 3,81 m
Širina: 1,87 m
Visina: 1,65 m
Zapremina prtljažnika: 200 dm3 – 800 dm3 (sa oborenim zadnjim sedištima)

MOTOR I BATERIJA
Maksimalna snaga : 50 kW
Nominalna snaga: 35 kW
Litijum-metal-polimer baterija: 30 kWh

PERFORMANSE
Maksimalna brzina: 110 km/h

AUTONOMIJA
Gradska vožnja: 200 km
Vožnja van grada: 100 km