March 11, 2015

CITROËN I DS PREMIJERAMA UKRAŠAVAJU BEOGRADSKI SAJAM

Na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, koji se održava od 20. do 29. marta, CITROËN će izlagati u halama 1 i 4. U Hali 1, na centralnom mestu, nalaze se štandovi CITROËN i prvi put od ove godine samostalni štand brenda DS. U Hali 4 nalazi se izlagački prostor za laka komercijalna vozila. Pored prelepog ambijenta, koji donosi dah evropskog šarma, očekuje nas i mnoštvo noviteta. Da krenemo redom:

CITROËN C4 CACTUS

 

Automobil koji nosi epitet Zvezda beogradskog sajma svakako je CITROËN C4 Cactus. Za svega šest meseci prodato je 47.000 primeraka, čime je ovaj nesvakidašnji model odmah postao bestseler. CITROËN C4 Cactus nudi jedinstveni dizajn, koji spaja jednostavnost pri upotrebi i lepotu, svojim čistim i glatkim površinama. Spoljašnost je obogaćena snažnim grafičkim elementima koji uvode u svet SUV vozila. Tu spadaju i Airbump® štitnici karoserije od ogrebotina i manjih udara koje je patentirao i ekskluzivno predstavio CITROËN. Za zadovoljstvo u vožnji i udobnost najvišeg nivoa C4 Cactus je opremljen prednjim sedištima u duhu sofe za više komfora i bliskosti. Ovo vozilo raspolaže velikim prostorom, koji je dobijen i zahvaljujući još jednom novitetu – vazdušnom jastuku u krovu vozila, inovaciji koja pruža više prostora suvozaču. C4 Cactus raspolaže inteligentnim tehnologijama, poput digitalnog interfejsa za bolju preglednost, pa se sve funkcije nalaze na jednom mestu, tabletu na sredini komandne table. Tu ubrajamo i tehnologije koje olakšavaju svakidašnju vožnju: Pomoć pri parkiranju, pomoć pri kretanju na uzbrdici , inovacija Magic Wash sa prskalicama smeštenim direktno u brisače ili panoramaski krov sa apsolutnom zaštitom od spoljne temperature. Zahvaljujući tehničkim inovacijama CITROËN C4 Cactus je daleko lakši od ostalih vozila tog segmenta. Opremljen je i motorima poslednje generacije Blue HDI koji omogućavaju veoma malu potrošnju goriva od svega 3,1l/100km i  emisiju od samo 82 g CO2/km.

 

NOVI CITROËN C1

 

Druga premijera je novi model CITROËN C1, najmanji CITROËN u ponudi. Lansiran pre nekoliko meseci već je prodat u 41.000 primeraka i kao  praktično i udobno gradsko vozilo, nudi opuštenu vožnju. Pun duha, ovaj model predstavlja priliku da se drugačije i intenzivno doživi grad. Dostupan je sa 3 i 5 vrata, ali i u dve verzije – berlina ili verzija sa otvorenim krovom nazvana Airscape. CITROËN C1 ima dizajn koji mu daje snažnu osobenost sa energičnom siluetom i nasmejanim prednjim delom. Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama (samo 3,46m) poseduje okretnost, lakoću upravljanja, ogibljenje najvišeg nivoa kao i besprekorno držanje na putu. CITROËN C1 je opremljen inteligentnim tehnologijama i opremom koja se lako koristi, tu je i ekran osetljiv na dodir od 7’’, ili Mirror Screen koji omogućava kopiranje i upravljanje aplikacijama sa Vašeg pametnog telefona. Za još veću udobnost CITROËN C1 poseduje najnovije tehnologije: sistem za pristup i pokretanje vozila bez ključa, kameru za kretanje unazad, kao i pomoć pri kretanju na uzbrdici.

 

NOVA GAMA CITROËN C4

 

Treca premijera je restilizovani model CITROËN C4, koji je upravo predstavljen na svetskoj premijeri u Zenevi. Ova gama jača svoj status među kompaktnim limuzinama, koje su udobne za boravak u njima i za vožnju. Ona ima i inovacije koje potvrđuju njen karakter i koje olakšavaju život: nova prednja i zadnja svetla, ekran osetljiv na dodir od 7’’, pristup i pokretanje bez ključa. Sa ovom gamom je ostvaren i pravi generacijski skok prihvatanjem efikasnih motora PureTech i BlueHDi, kao i novog automatskog menjača EAT6. CITROËN C4 druge generacije, koji predstavlja uzor u svom segmentu po pitanju udobnosti, elegantnim dizajnom i odličnim voznim kvalitetima jača svoj status kompaktne limuzine. Novi svetlosni potpis pojačava izražajnost prednjeg dela pomoću dnevnih LED svetala i dinamiku zadnjeg dela pomoću svetala sa 3D efektom. To je i pojednostavljena komandna tabla sa novim ekranom osetljivim na dodir od 7’’ u sredini, prednje sedište sa funkcijom za masažu i veliki stakleni panoramski krov koji je opremljen električnim štitnikom od sunca. Tehnologije koje pojednostavljuju vožnju su pomoć pri kretanju na uzbrdici, inteligentna kontrola prianjanja, sistem za nadzor mrtvog ugla, a tu je i smanjene potrošnje goriva sa trocilindarskim motorima PureTech i BlueHDi, koji zadovoljavaju norme Euro 6. Udruženi sa tehnologijom Stop & Start i sa gumama niskog otpora kotrljanja, ovi motori imaju malu potrošnju goriva: počev od 3,3 l/100 km, a ispuštaju svega 86 g CO2.

 

Izlaganje kompletne game firme Avtonova KAB prate izvanredni popusti za sve modele, kupovina sa 0% kamate i mogucnost zamene vozila staro za novo.