January 28, 2015

CITROËN C4 Cactus – još jedna nagrada u nizu

CITROËN C4 Cactus je u Parizu nagrađen za dizajn i osvojio je «Zvezdu za dizajn» tokom uručivanja nagrada «Observeur du Design» u Muzeju nauke i industrije u Parizu.

«Observeur du design», koji od 1999. organizuje APCI – Udruženje za promociju industrijskog stvaralaštva, otvoren je za preduzeća, dizajnere, škole i lokalne vlasti u svim sektorima delatnosti. Fokusiran je na  inovativna stvaralaštva u polju dizajna, a svake godine, posebnom nagradom – «Zvezdom za dizajn», on nagrađuje one koji su najnapredniji i drugačiji od ostalih.

Ove godine žiri je odabrao da nagradi CITROËN C4 Cactus koji će biti godinu dana eksponat na izložbi « Equation Design » u Muzeju nauke i industrije u Parizu. Ova izložba teži da istakne rad dizajnera u svim fazama osmišljavanja proizvoda.

Cilj koji treba da postignu nagrađeni je: napraviti proizvod koji je koherentan, lep, funkcionalan, moderan, ergonomski, lak za korišćenje, i koji poštuje način života i životnu sredinu. Svi ovi elementi su potpuno zastupljeni u CITROËN-u C4 Cactus-u.