December 23, 2016

CITROËN C3 WRC – CITROËN RACING’S RALLY COMEBACK

One month before the 2017 FIA World Rally Championship gets underway at the Rallye Monte-Carlo, Citroën Racing officially unveils its C3 WRC in Abu Dhabi.

Još od kako je osnovan 1919. godine, CITROËN je uvek impresionirao svojim mogućnostima da prihvati i savlada smele sportske izazove. Tokom 1950. godine modeli našeg brenda beleže svoje prve bitne pobede na trkama. Međutim, savremeni period pravih trka nije zaista počeo sve do početka 1980-tih. U 2016. godini, CITROËN je odlučio da se vrati Svetskom reli šampionatu sa Novim C3 modelom, komercijalnim simbolom brenda. Novo poglavlje ove neverovatne priče počinje…

DIZAJN

Citroën C3 WRC svojim dizajnom i jedinstvenim oblikom odmah je upadljiv. Kao i serijski C3, WRC automobil odiše svežinom i energijom, podržan žestokom snagom. Aerodinamičke promene, koje se ogledaju u manjim restriktivnim prilagodjavanjima, značajno su doprinele performansama ovog automobila.

600x430_1

Na kraju, spektakularan zadnji spojler upotpunjuje aerodinamični sistem. Sastoji se od nižeg “lopata” i kompleksnijeg višeg nivoa. Kako bi se povećala efikasnost, spojler je kompletno montiran pozadi i uzdignut za 50mm u poredjenju sa prethodnom regulativom.

600x430_3

 
IZ GRADA NA STAZU

Poput serijskog C3, Citroën C3 WRC je odmah upečatljiv snažnim dizajnom i jedinstvenom morfologijom.