July 10, 2015

CITROËN C1 : OSVEŽENJE U GRADU

Sa više od 66 000 prodatih primeraka za manje od godinu dana, CITROËN C1 započinje leto potvrđujući svoj karakter.

Sa više od 66 000 prodatih primeraka za manje od godinu dana, CITROËN C1 započinje leto potvrđujući svoj karakter. Živahno vozilo (sa novom, punom svežine, bojom karoserije) proširuje svoju dvobojnu verziju i na model sa 5 vrata. Bez kompleksa, C1 raspolaže sa tehnologijama Active City Brake i upozorenje o neželjenom prelasku linije, za još više bezbednosti.

Svojim snažnim karakterom, CITROËN C1 se ističe u gradskoj džungli. Sada on povećava svoju privlačnost energijom i svežinom. Njegova gama je upotpunjena plavom bojom punom vitalnosti : Plava Lagoon. Ona nova boja karoserije, koja poziva na beg, pridružuje se već postojećim bojama i ona će kao i dvobojne verzije (sada i na modelima i sa 3 i sa 5 vrata) da poveća mogućnost personalizacije.

CITROËN C1 je razigran i nudi svežinu i spolja i unutra. U unutrašnjosti, ova nova boja, sa paketom Color Blue Lagoon, nalazi se na masci multimedijalnog uređaja, na jabučici ručice menjača, na novom platnu Zebra Blue Lagoon i donekle na patosnicama.

CITROËN C1 nudi više udobnosti u svakodnevnoj vožnji, zahvaljujući : kompaktnim dimenzijama (samo 3,46 m), odličnoj okretnosti (radijus okretanja od 4,80 m), udobnosti ogibljenja najvišeg nivoa i besprekornom držanju na putu. Sigurnost u vožnji je sada dopunjena, u opciji, Active city Brake-om, tehnologijom automatskog kočenja u gradu koja omogućava da se izbegne čeoni sudar ili da se smanji brzina udara u slučaju da nema reakcije ili da je reakcija vozača zakasnela. Laserski senzor, koji je smešten iznad vetrobrana, otkriva prepreke poput vozila koje se kreće u istom pravcu ili koje je zaustavljeno ispred vozila. Do brzine od 30 km/h, ova funkcija nudi nekoliko nivoa upozorenja : od vizuelnog i zvučnog upozorenja u početku, preko asistencije pri kočenju, do automatskog kočenja. Ukoliko situacija to zahteva, automatsko kočenje može da dovede do potpunog zaustavljanja vozila.

Za još više sigurnosti, CITROËN C1 ima funkciju – upozorenje o neželjenom prelasku linije, funkciju koja pomaže pri manjku pažnje za volanom. Oprema koja dopunjava listu sa tehnologijama koje postoje na modelu CITROËN C1, kako bi se olakšalo svakodnevno upravljanje : ekran osetljiv na dodir od 7’’, tehnologija Mirror Screen, sistem pristup i startovanje bez ključa, kamera za kretanje unazad, kao i pomoć pri kretanju na uzbrdici. CITROËN C1 odgovora na svačija očekivanja sa:

– 4 grupe benzinskih motora Euro6 : VTi 68 sa ručnim menjačem, VTi 68 sa robotizovanim menjačem, VTi 68 S&S sa ručnim menjačem i PureTech 82 sa ručnim menjačem.

– 2 siluete: limuzina i verzija sa otvorom na krovu Airscape – obe verzije su dostupne i sa 3 i sa 5 vrata.

– 3 nivoa završne obrade: Live, Feel i Shine.

– 8 boja karoserije: crna Caldéra, siva Gallium, siva Carlinite, plava Lagoon, Bela Lipizan, Smalt Blue, crvena Scarlet, Sunrise Red.

– 3 boje krova: plava Lagoon, siva Gallium, crna Caldéra, za dvobojne verzije.

– 3 boje platna: Black, Grey, Sunrise Red.

– 3 specijalne serije koje nude boju platnu ili krova različitu od ostatka karoserije, nalepnice za personalizaciju, kao i posebnu unutrašnju atmosferu.