August 10, 2016

CITROËN C-ELYSÉE WTCC NEPORAŽEN I U ARGENTINI

Zahvaljujući Hoze Maria Lopezu i Tomu Čiltonu Citroën C-Elysée WTCC ostvario je još dve pobede i nastavio niz pobeda u Argentini. Rezultati na stazi Rio Hondo učvrstili su Citroën na vrhu tabele, a Pečito vodi sigurno ekipu ka osvajanju nove svetske titule.

Posle kvalifikacija Citroën-ov tim je odlučio da zameni motor na vozilu Hoze Maria Lopeza, jer je kvar pretio da ugrozi bezbednost tokom trke. Prema pravilima argentinski vozač je vraćen na začelje strartne liste. Kada su se svetla ugasila Tom Čilton je iskoristio svoju poziciju i kao lider prošao kroz prvu krivinu za savršen početak trke. Tokom cele trke Čilton je vozio besprekornu trku i suvereno prvi prošao kroz cilj, obezbedivši prvu pobedu Citroën-a.

U međuvremenu publika je uživala u izvanrednom povratku Hoze Maria Lopeza. Sa 14 mesta posle prvog kruga, argentinski as se našao u prvih 10 posle samo dva kruga. To je bio signal za publiku da burnim navijanjem Pečita pogura do petog mesta na kraju prve trke, što je veoma važno za osvajanje bodova u generalnom plasmanu.

Druga trka je počela sa Pečitom na pol poziciji. Nakon velike borbe sa Mihelisom i smena na čelu trke, Pečito se probija na vrh za svoju sedmu pobedu u sezoni! Nakon toga mogao je da se zahvali oduševljenoj publici za neograničenu podršku, dostojnu trke 24 sata Le Mana.

Hoze Marija Lopez je tako povećao svoju prednost u Svetskom prvenstvu na 117 bodova, dok se Ivan Miler popeo na treće mesto, sa samo 7 bodova zaostatka za drugim na tabeli. Citroën je povećao prednost u generalnom plasmanu proizvođača, tako da sada vodi sa 196 bodova prednosti.