April 16, 2019

ČETVRTI UZASTOPNI PODIUM ZA C3 WRC

KAD OGIER-INGRASSIA ZAVRŠE KAO RUNNERS-UP NA KORZICI!

Sebastien Ogier i Julien Ingrassia su tvrdoglavi, nikada ne kažu da su umorni, i taj stav im je pomogao da osiguraju svoj treći podijum sezone na Korzici i četvrtu top tri završnicu u isto toliko trka ove godine za Citroen Total World Rally Team. Njihovo teško stečeno drugo mesto odvelo ih je na vrh svetskog prvenstva vozača. U međuvremenu, Esapekka Lappi i Janne Ferm osvojili su sedmo mesto u ukupnom plasmanu, pomažući da se utvrdi drugo mesto Citroen-a u poretku proizvođača.

Počevši dan sa samo 5.1s prednosti nad svojim najbližim izazivačima, Sebastien Ogier i Julien Ingrassia odmah su osvojili treće mesto proširujući svoju prednost na skoro trideset sekundi do kraja SS13, prve i najduže faze (31,85km) dana . Na Pover Stage-u, u idiličnom okruženju doline Fango, sa kristalno plavom vodom Mediterana koja je stvorila veličanstvenu pozadinu, francuska posada je još jednom pokazala svoj borbeni duh da bi ostvarila petu najbržu vožnju i sakupila bonus poen.

U završnici kao drugoplasirani u svom C3 WRC-u, Sebastien Ogier i Julien Ingrassia osvojili su treći podijum ove godine na četiri trke. Citroen Total World Rally Team je završio na jednom od dva najbolja mesta na podijumu u sva četiri događaja ove sezone, sa pobedama u Monte Karlu i Meksiku (Ogier-Ingrassia), i drugim mestima u Švedskoj (Lappi-Ferm) i na Korzici.