September 17, 2018

C3 WRC OTKRIVA TURSKU

7. reli u Turskoj, od 13. do 16. septembra

Za desetu trku ove sezone, C3 WRC će se upoznati sa Turskom, zemljom u kojoj je stariji model, Xsara WRC, osvojio prvu pobedu brenda na šljunkovitoj podlozi na WRC šampionatu, i koja će, po sedmi put, da bude domaćin svetskog reli šampionata. Kako bi odbranio svoje šanse, Citroën Total Abu Dhabi WRT će ponovo da da svoje poverenje timovima: Craig Breen – Scott Martin, Mads Ostberg – Torstein Eriksen i Khalid Al Qassimi – Chris Patterson.

MARMARIS KAO MESTO SASTANKA

Erupcija islandskog vulkana Eyjafjöll, 2010. godine, i njegove posledice na avio saobraćaj, zadržao je WRC karavan u Turskoj, ali, od tada, šampionat se nije vratio u ovu zemlju. Tokom ovogodišnjeg povratka, svetski reli šampionat će otkriti Marmaris, mediteransko primorsko odmaralište na lokalnoj rivijeri, treće mesto susreta posle Kemera (2003., 2004., 2005., 2006. i 2008.) i Istanbula (2010.). Karakteristike i izazovi trke, po težini između relija u Sardiniji i Akropolja, razlikuju se značajno od onih ranije. Izaslanici, koji su prvi poslati, sugerišu da će reli da bude tehnički težak zbog proklizavanja. Uslovi su, istovremeno, teški za mehaniku i pneumatike, a temperature visoke. Ostaje da ekipa Citroën Total Abu Dhabi WRT uzme u obzir sve podatke sa terena, da primeni svoje sposobnosti adaptiranja i improvizovanja, i da da svoj maksimum s obzirom na to da brend drži rekordni broj pobeda u ovoj zemlji (4 pobede u 6 relija).

VELIKI TEST NA STARTU

Ekipa se, u svakom slučaju, tokom tri dana, dobro pripremila na padinama Oda, koje imaju reputaciju da su putevi sa najviše sudara. Mads Ostberg i Craig Breen će pokušati da maksimalno izvuku iz svoju udaljene startne pozicije (8. i 9. mesto), kako bi se, po četvrti put ove sezone, popeli na podijum. Što se tiče Khalid Al Qassima, on će pokušati, tokom trećeg pojavljivanja u sezoni, da maksimalno pokaže svoju snagu za volanom C3 WRC-a. Posle super-specijale u gradu u četvrtak uveče, sledi specijala Çetibeli u petak, sa više od trideset i osam kilometara (najduža trasa ovog vikenda), koja će ekipu da navede da odmah stupi u akciju. Trka obećava iznenađenja