January 24, 2017

C3 WRC OSTVARUJE NAJBOLJE VREME NA PREVOJU TURINI !

Poslednji dan relija u Monte Karlu je omogućio Stefanu Lefevru da se istakne. Mladi francuz je poklonio svom C3 WRC prvo najbolje vreme na prevoju Col de Turini ! Citroën Total Abu Dhabi, Kreg Brin – peti na cilju – i Stefan Lefevr su osvojili prve poene na svetskom šampionatu 2017.

Poslednja etapa je počela osvajanjem legendarnog Col de Turini, sa prolazom kroz dva specijala, u Luceramu (Lucéram) – Col St Roch i, u Bolen Vezibiji (La Bollène Vésubie) – Peira Cava.

Kada je trebalo da odaberu pneumatike, vozači su oklevali zbog vremenske prognoze koja je najavljivala sneg krajem prepodneva. U Citroën-ovoj ekipi, Stefan Lefevr (Stéphane Lefebvre) je izabrao četiri Michelin Pilot Sport S5 (meka guma), kao i dve Pilot Alpin Q4L/R1 zimske gume bez eksera. Kreg Brin je izabrao miks dve Pilot Sport S5 i dve SS5 gume (veoma meka guma), kao i dve Pilot Alpin zimske gume bez eksera.

U ES15, pokazalo se da je vredeo odabir Stefana Lefevra i Gaben Moroa. Napadom na prevoj Col de Turini, francuska ekipa je ostvarila lep podvig koji je doveo do prvog najboljeg vremena u jednom specijalu za C3 WRC!

Posle poništavanja ES16 (iz bezbednosnih razloga), Stefan je potvrdio svoj talenat akrobate pri drugom prolazu. Dok se sneg lepio za put, iako je imao klizave gume, za volanom C3 WRC, on je uspeo da izbegne prepreke. Stefan je ima drugo vreme na poslednjem ispitu (Power stage) i završio je deveti.

Četvrti na početku ove etape, Kreg Brin i Skot Martin (Craig Breen, Scott Martin) nisu mogli da se bore u svom prošlogodišnjem modelu. Dani Sordo je bio bolji od njih, ali osvojeno peto mesto predstavlja još jedno ostvarenje na ovom reliju!

U generalnoj plasmanu ‘Vozača’, Kreg Brin i Stefan Lefevr zauzimaju 5. i 7. mesto. Poeni koje je Stefan osvojio, omogućavaju Citroën Total Abu Dhabi WRT-u da zauzme četvrto mesto u generalnom plasmanu ‘Proizvođača’.
WRC se nastavlja relijem u Švedskoj, od 09. do 12. februara.

Generalni plasman

1. Ožije / Ingrasia (Ford Fiesta WRC) 4:00:03.6
2. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +2:15.0
3. Tanak / Jarveoja (Ford Fiesta WRC) +2:57.8
4. Sordo / Martin (Hyundai i20 WRC) +3:35.8
5. Brin / Martin (DS 3 WRC) +3:47.8
6. Lefevr / Moro (Citroën C3 WRC) +14:43.8